Constantin Flocea are aur la Paris! Cozminciuc, Scripcariu şi Anfimov sunt campioni

66
Constantin Flocea are aur la Paris! Cozminciuc, Scripcariu şi Anfimov sunt campioni
Sursa Facebook, Constantin Flocea

Constantin Flocea este campion mondial la canotaj. Împreună cu Mateus Simion Cozminciuc, Fabrizio Alexandru Scripcariu și Sergiu Anfimov, Constantin entuziasmează în echipajul de patru rame.

Constantin Flocea face parte din delegația României care a obținut trei medalii de aur şi trei de bronz, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori Under-19 de la Paris.

Constantin Flocea are aur la Paris! Cozminciuc, Scripcariu şi Anfimov sunt campioni
Sursa Facebook Sergiu Anfimov este împreună cu Cristian Malis şi Constantin Flocea în Paris

”A fost o finală foarte frumoasă în care echipajul din care am făcut parte a dominat proba, colegii mei împreună cu mine am lucrat foarte mult la acest echipaj ca să putem concura fără emoția că am putea pierde titlul mondial. A declarat Constantin Flocea după titlul mondial câștigat împreună cu Mateus Simion Cozminciuc, Fabrizio Alexandru Scripcariu și Sergiu Anfimov.

Despre performanță, startul în sport și antrenor, Constantin Flocea a declarat:” Canotajul l-am început în urmă cu 4 ani când am fost selectat de antrenorul clubului CSS Orșova, Cristian Maliș care este și antrenorul lotului național de juniori. Este un antrenor cu foarte mare experiență și a reușit să mă modeleze în așa fel încât să reușesc performanța de la acest Campionat Mondial. La această performanță au mai contribuit și ceilalți antrenori care se implică foarte mult în pregătirea noastră.

Constantin își trece în palmares prima medalie de aur la Mondiale după ce a câștigat întrecerile la concursurile naționale.

Prima medalie de aur a fost câştigată de Ionela Elena Scutaru şi de Gabriela Tivodariu la dublu rame feminin.

Camelia Bianca Ifteni a devenit campioană mondială de junioare la simplu vâsle.

Echipajul de patru rame feminin, compus din Ioana Ruxandra Pascovici, Iuliana Isabela Boldea, Delia Mirabela Gradinaciuc şi Andreea Nicoleta Dinu, a obţinut medaliile de bronz.

Şi echipajul masculin 8+1 (Antonel Avăcăriţei, Silviu-George Elenes, Ştefan Cobzaru, Silviu-Marian Dumitriu, Darius Simion, Sebastian Alexandru Taşcă, Constantin Filip, Ştefan Bogdan Moaleş, Alexandru Nedelcu) a câştigat bronz.

Bronz a câştigat şi echipajul de 8+1 feminin (Narcisa Florentina Negură, Adina Alexandra Florea, Rebeca Andreea Andriesei, Bianca Elena Drăghici, Beatrice Piseru, Georgiana Blănariu, Andreea Bianca Marin, Denisa Cristina Ailincăi şi Irina Lucia Andreea Despa).

La Mondialele de juniori de anul trecut, canotorii români au câştigat patru medalii, una de aur, una de argint şi două de bronz.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea