sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăALERGARERomanii Leonard Mitrica si Bogdan Damian s-au "incalzit" pentru proba principala a...

Romanii Leonard Mitrica si Bogdan Damian s-au „incalzit” pentru proba principala a marii finale Golden Trail Series

Marea finala a Golden Trail Series, cel mai important circuit de alergare montana din lume, se desfasoara in perioada 19-22 octombrie, in Italia, la Spotorno. Oraselul se afla la 45 de kilometri vest de Genova, iar traseele competitiei ofera imagini superbe asupra Marii Mediterane. Joi si vineri au avut loc cursele „scurte” la feminin si masculin, iar sambata, respectiv duminica va avea loc proba de 26 de kilometri, cu 1430 de metri diferenta de nivel Cursele sunt transmise LIVE de Europesport.

Leonard Mitrica si Bogdan Damian sunt romanii care au luat startul in „Prologul” masculin

Alergatorii montani din Elvetia si Kenya au dominat proba de 8,7 kilometri, cu 400 de metri diferenta de nivel. ELAZZAOUI Elhousine a parcurs cel mai rapid traseul: in 33 de minute si 23 de secunde. A fost urmat de Remi Bonnet, Elvetia, in 33 de minute si 42 de secunde si de Philemon Kiriago, Kenya 34.40.

91 de concurenti au luat startul, iar Leonard Mitrica a incheiat cursa pe locul 27 cu timpul de 37 de minute si 32 de secunde. Bogdan Damian s-a clasat pe poztia 41-a in 38.37.

„Madalina Florea, de neatins!!!”

Marea supriza a prologului feminin a fost romanca Madalina Florea. Organizatorii anticipau un duel extrem de captivant intre americanca Sophia Laukli si elvetianca Judith Wyder, dar a fost sa fie Madalina.

Victorie superba pentru Madalina Florea

„Madalina Florea a luat prin surprindere pe toata lumea castigand „Prologul” feminin” au transmis organizatorii care au apreciat-o pe sportiva de la CSS Sighisoara ca fiind „de neatins”.

„M-am simtit excelent astazi. M-am bucurat de cursa, iar singurul meu obiectiv a fost sa ma concentrez la pace-ul meu. Deplasarea in Statele Unite ale Americii pentru ultimele doua concursuri mi-au permis sa ma antrenez la inaltime si nu m-am simtit deloc obosita la final. De-abia astept cursa de sambata unde imi doresc sa castig din nou” a declarat Madalina Florea.

Urmeaza Cursa Principala cu un concept asemanator „EcoRun Moieciu”

26 de kilometri, cu 1430 de metri diferenta de nivel este traseul propus de alergatori. Noutatea este legata de format: alergatorii vor parcurge 5 bucle, asemanatoare unei petale de floare, care se intersecteaza in zona amenajata pentru fani. In Romania un astfel de concept este un real succes in cadrul EcoRun Moieciu ( 3 bucle ), concurs cu peste 1500 de alergatori la startul fiecarei editii. Organizatorii creeaza astfel o mai buna conectivitate a publicului cu favoritii si faciliteaza si transmisiunea TV.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: www.goldentrailseries.com

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE