Cornel Puchianu, cel mai bine clasat roman la Europeanul de Biathlon

198

Cornel Puchianu, 31 de ani, a fost cel mai bine clasat roman in proba individuala – 20 de kilometri de la Campionatul European de Biathlon. Polonia gazduieste competitia in perioada 24-31 ianuarie. Componenta echipei Romaniei este: Cornel Puchianu, George Buta, George Coltea si Raul Flore.

Cornel Puchianu a incheiat concursul pe locul 29 dupa 4 ratari in poligon

Miercuri, 27 ianuarie, in Polonia, la DUSZNIKI ZDROJ , o localitate in sud vestul Poloniei, pe granita cu republica Ceha, s-a desfasurat concursul individual din cadrul Campionatului European de Biathlon. Oraselul cu aproximativ 4500 de locuitori se afla la 537 de metri altitudine.

138 de concurenti au luat startul si au ajuns la finish. Printre ei si 4 romani. Conditiile de pe traseu nu au fost tocmai ideale.

Tauron DUSZNIKI Arena

„A nins cu o noapte inainte si partia s-a cam „macinat”. Au fost conditii cam grele”, a declarat Cornel Puchianu pentru aimx.ro

Sportivul a fost cel mai bine clasat roman in concurs. A terminat pe 29 proba de 20 de kilometri cu 4 treceri prin poligon. A avut 4 ratari: una in pozitia culcat si trei „in picioare”. Puchianu a avut un timp de 56 de minute si 34 de secunde, la 4 minute de 30 de campionul european, letonul RASTORGUJEVS Andrejs.

„A fost o cursa foarte grea, dar pe mine ma avantajeaza astfel de curse dificile. S-a alergat foarte tare si cam asta e tendinta in ultimii ani: se fuge din ce in ce mai tare. S-a schimbat si „garda”. Au aparut nume noi in circuit si toti au dorinta de afirmare”, a mai punctat Cornel Puchianu.

Cornel Puchianu are ca obiectiv pentru acest sezon obtinerea calificarii la Jocurile Olimpice Beijing 2022

La 9 secunde in spatele lui Cornel Puchianu si pe pozitia 32-a a sosit George Buta. George a facut o cursa foarte buna cu doar 2 ratari in poligon, ambele la „culcat”. Pe 41 s-a clasat George Marian Coltea, 3 ratari si un ecart de 5 minute si 34 de secunde fata de invingator.

Campionatul European de Biathlon, Polonia 2021, individual

Cel de-al patrulea reprezentant al Romaniei, Raul Antonio Flore, s-a clasat pe locul 91. Europeanul programeaza in continuare probele de sprint, pursuit si stafeta. Lotul Romaniei este antrenat de Cornel Garnita.

Tot pe aimx.ro poti citi despre un tanar care se declara „netalentat”, dar extrem de ambitios si motivat sa faca rezultate mai in alergarea montana,AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Biathlon World Facebook, Julia Sadykova