sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăINOTCosmin Lancea a castigat la 39 de ani medalia de bronz la...

Cosmin Lancea a castigat la 39 de ani medalia de bronz la Nationalele de Inot

Cosmin Lancea este un exemplu pentru vointa, daruire si modul de viata sanatos si echilibrat. La Campionatul National din Bacau, Cosmin a castigat prima medalie la individual de la revenire. In noiembrie 2015 chiar la primul concurs planificat dupa o pauza de aproape 17 ani, Cosmin Lancea a castigat medalia de argint cu ai sai colegi de la CSM Timisoara. Cosmin a revenit in 2015  dupa ce s-a retras in 1998, dupa cea de a doua operatie la genunchi. Iulia Dragoi a fost kinetoterapeuta din Timisoara care a reusit sa-l faca bine.

Cosmin Lancea nu a putut sa stea departe de bazin. A vrut sa fie un exemplu pentru familie, sa aiba un stil de viata echilibrat, sa-si faca bine prin miscare.

„O duceam pe fiica mea mai mare in fiecare zi la bazin. Am incercat sa revin dar au reaparut durerile, am mers la kinetoterapie. Am vrut neaparat sa revin. Prima motivatie a fost sanatatea. Lucrez ca programator, la birou, 8 ore pe zi. Au aparut probleme la spate, coloana, cervicala. Simteam nevoia sa mai fac miscare.”-Cosmin Lancea

Cosmin Lancea este cu siguranta un model pentru fiicele sale Denisa Iulia (11 ani) și Diana Vanina (7 ani). Il motiveaza si partenera de viata Daniela Török. Actrita care s-a remarcat la cel mai dur concurs de anduranta din lume. Daniela Török a terminat in timp record celebra cursa Austria Triathlon Podersdorf in 10 ore 32 de minute si 25 de secunde, in 2017!

Cosmin Lancea a facut o comparatie pentru AIMX intre cele doua perioade in care a activat ca inotator profesionist.

Acum e placere mai mare. In prima parte a carierei de inotator Cosmin era copil. A inotat pana la 18 ani. A fost campion national, recordman pana in 1995, 7 ani consecutivi s-a remarcat pe plan national. Pe plan international cea mai buna clasare a avut-o cu un loc 4 la Campionatele Balcanice si un loc 10 la Europene. Cosmin a fost campion la bras( 100 si 200 de metri) si la mixt (200 si 400 de metri).

Cosmin Lancea a concurat pentru Arad in copilarie. A ajuns pentru studii la Timisoara si in partea a doua a carierei a concurat pentru CSM Timisoara.

„Lucian Reclaru e directorul CSM Timisoara, care ne sustine maxim. Ii mulțumesc antrenorului CSM Timișoara Relu Bădescu, care și-a oferit tot suportul și experiența formidabilă, pe care mă bazez în continuare. Multumesc si antrenorului meu din tinerețe, Miroslav Artucov de la CSS Arad, un expert în procedeul bras.”-Cosmin Lancea

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE