Elana Pagu impresioneaza la 92 de ani: aur si record mondial la 3 km mars

6529

Elena Pagu nu se dezminte nici la 92 de ani si jumatate. Sportiva care sfideaza varsta a reusit o noua cursa extraordinara la Campionatul Mondial de Masters Indoor, Polonia. Devine mai rapida pe zi ce trece. Elena Pagu a reusit un timp mai bun cu 5 secunde fata de anul trecut pe aceasta distanta.

Elena Pagu a concurat in proba de 3 kilometri mars la categoria 90+. A terminat pe primul loc si a stabilit un nou record mondial al categoriei

Nicio concurenta din lume nu s-a mai inscris la startul cursei de 3 km mars, categoria 90+. Romanca Elena Pagu a fost propriul ei adversar. S-a luptat insa si cu timpul. Si l-a invins. Sportiva si-a imbunatatit propria performanta pe aceasta distanta si continua sa detina recordul mondial. A parcurs cei 3 kilometri in 27.25.90, fata de 27.30.23 in 2018.

Elena Pagu a fost mai rapida ca o mexicanca de la 75+ si o americanca de la categoria 80+. Acesta este modul meu de viata! Nu se poate altfel pentru mine. Nu pot sa traiesc fara sa imi depasesc limitele. Vreau sa ma compar cu atletele mai tinere. Sunt bucuroasa cand concurez, imi da un sentiment unic si satisfactie”, declara Elena Pagu pentru aimx.ro anul trecut.

Sportiva a inceput sa alerge atunci cand a iesit la pensie , la 57 de ani. Timp de 35 de ani a lucrat ca asistenta de ocrotire in Bacau si Satu Mare.

Romania are 5 medalii la Campionatul Mondial de Masters Indoor dupa primele 3 zile de concurs: 3 de aur, una de argint si una de bronz.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: DecatORevista