vineri, decembrie 8, 2023
AcasăCAMPIONICosmin Nedelea, Eduard Nițu și Sebastian Mihalache fac record pe gheața din...

Cosmin Nedelea, Eduard Nițu și Sebastian Mihalache fac record pe gheața din Inzell

Cosmin Nedelea, Eduard Nițu și Sebastian Mihalache au urcat pe podium la Cupa Mondială U23 de la Inzell, în Germania. România a fost depășită de Finlanda (1:25.20), pe locul trei a terminat Polonia (1:26.22).

Cosmin Nedelea, Eduard Nițu și Sebastian Mihalache fac record pe gheața din Inzell

Cosmin Nedelea, Eduard Nițu și Sebastian Mihalache sunt antrenați de Bogdan Stănescu și Marius Băcilă. Recordul național pe care l-au făcut este 1:26.18. Declarația lui Cosmin Nedelea:

”Clasamentul final mă pune pe poziția 6 la 1000 de metri după cele 3 etape de Cupă Mondială. Locul 2 cu echipa de băieti la probele de echipă. Locul 8 la 500 de metri și locul 3 la proba de mass start ( individual ). Acestea sunt locurile din clasamentul final după 3 etape de Cupă Mondială U23. Am venit pe 4 la proba de mass start pierzand cu 0,01sec. Ceva de nedescris, am fost foarte supărat. Este frustrant să pierzi la o diferență extrem de mică. Acest loc m-a mutat de pe poziția 2 pe poziția 3 în clasamentul final. Dar sunt fericit pentru că este un loc obținut la individual. Este istorie pentru România, nimeni nu a mai urcat pe podium la categoria băieți în Cupele Mondiale U23 de patinaj viteză. De asemenea și un record național cu băieții în proba de team sprint.” Cosmin Nedelea, Mex, The Speed Skater !

Mexx The Speed Skater a participat în Finala Cupei Mondiale U23 din Germania ( 500m/ 1000m/ TeamSprint/ Mass Start ). Este ultima Cupă de U23 pentru Nedelea, Cosmin a avut 4 curse desfășurate în 2 zile. Antrenor este Bogdan Stănescu.

Mexx The Speed Skater câștigă medalie la Cupa Mondială de Juniori de la Inzell, din Germania!

Pe AIMX aflați aici mai multe vești din sporturile de iarnă!

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE