Radu Nițu e premiat din nou pentru evoluția la scrimă. Primul podium în 2023

0
261
Radu Nițu e premiat din nou pentru evoluția la scrimă. Primul podium în 2023

Radu Nițu e premiat din nou a luat bronz la Cupa Mondială de sabie, juniori, la Plovdiv! La competiția din Bulgaria, 12 sportivi tricolori s-au înscris la startul concursului masculin de sabie conform Federației Române de Scrima.

Radu Nițu e premiat din nou pentru evoluția la scrimă. Primul podium în 2023

Radu Nițu e premiat din nou după confruntările internaționale la sabie.

Radu Nițu s-a calificat pentru semifinale, după ce l-a învins cu 15-11 pe Darii Lukashenko, și a pierdut greu în penultimul act la italianul, Edoardo Cantini, cu 14-15. Edoardo a câștigat și în finală.

Radu a obținut astfel medalia de bronz a competiției. În clasament, el a fost urmat de Vlad Covaliu – locul 12, Casian Cîdu- locu 28, Iustin Cîdu – locul 62, Mihnea Enache – locul 69, Cosmin Stan – locul 76, Alexandru Eva – locul 112, Eduard Dragomir – locul 116, Cristian Macovei – locul 127, Bogdan Cristolovean – locul 159 și Matei Pantiș – locul 165.

Federația Română anunță și rezultatele fetelor. Amalia Covaliu s-a clasat a 13-a, Anastasia Fusea a fost a 15-a, Alexandra Mitruș a ocupat locul 62, Catinca Dumitru – 67, Amalia Stan – 68,  Rosemarie Benciu – 70, Maria Alexe – 75, Denisa Șerban – 79, Patricia Popa – 88, Andreea Șerbănoiu – 94, Bianca Statie – 104 și Petra Pătrănoiu – 119.

În decembrie,

Radu Nițu obținea bronz după un concurs puternic dedicat juniorilor, la Sosnowiec, unde România s-a prezentat cu nouă sabreri între cei 182 de sportivi înscriși în competiție. Și în noiembrie, Radu Nițu a urcat pe podium. Radu a câștigat bronzul Cupei Mondiale de sabie, pentru juniori, de la Hammamat, în Tunisia. Vlad Covaliu s-a clasat pe locul 6. În același weekend, România a câștigat Trofeul Bertinetti la spadă feminin!

Radu Nițu are bronz după ce toți cei nouă sportivi români s-au calificat din grupe, intrând pe tablou.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Autor: Ovidiu Pețenghea