Cosmina Adriana Pană a obținut argint la Europenele de haltere de la Moscova.

0
915
Cosmina Adriana Pană a obținut argint la Europenele de haltere de la Moscova.

Cosmina Adriana Pană, sportivă legitimată la CSM Bacău a obținut medalia cu performanţa de 84 de kilograme, după ce a ratat prima încercare la această greutate. La smuls, Cosmina Adriana Pană s-a clasat pe locul 5, cu 66 kilograme. A mai avut o tentativă la 69 kilograme. La total Pană a ocupat locul 4, cu 150 kilograme.

Cosmina Adriana Pană concurează la categoria 45 kilograme. Este prima medalie a delegaţiei României la Campionatele Europene de haltere de la Moscova.

Cosmina Adriana Pană a obținut argint la Europenele de haltere de la Moscova.

Cosmina este născută pe 18 decembrie 2001 și mai are două medalii la Europene. În 2019 a obținut bronz la Batumi, în Georgia. A terminat pe 5 la total. În 2018 a câștigat argintul după Ivana Georgieva Petrova din Bulgaria. Adriana Cosmina Pană urca atunci pe podium la Europeanul de tineret, într-o competiție în care la 48 kilograme Mihaela-Valentina Cambei se impunea în fața favoritei organizatorilor italieni de la Lignano Sabbiadoro, sportiva Giulia Imperio.

Și la categoria 48-53 kilograme România avea câștigătoare, pe Sabina Baltag. La 53-58 kilograme campioană era Raluca-Andreea Olaru.

La Campionatele Europene de haltere de la Moscova, Bianca Dumitrescu de la CS Farul Constanţa a încheiat pe 6 la smuls, cu 64 kilograme, pe 7 la aruncat, cu 78 kilograme, şi pe 6 la total, cu 142 kilograme.

România participă cu 9 sportivi, șapte la feminin şi doi la masculin, în perioada 3-11 aprilie. Obiectivul stabilit de Federaţia Română de Haltere este câştigarea a trei medalii.

Cosmina Pană îl are ca sportiv favorit în haltere pe Gabriel Sîncrăian. Din celelalte sporturi, o admiră pe Simona Halep. Actorul favorit este Brad Pitt. Și se relaxează când pescuiește. Tatăl ei a fost cel alături de care a început să pescuiască. Ea se antrenează câte patru ore pe zi, timp în care, ridică tone.

Pe AIMX citiți aici și despre Bianca Andreea Costea, fenomenul din natație, care adună victorii la 16 ani.

Autor Ovidiu Pețenghea