Monica Csengeri a câștigat 3 medalii de aur, la Campionatele Europene de haltere

98
Monica Csengeri a câștigat 3 medalii de aur, la Campionatele Europene de haltere
sursa Federatia Romana de Haltere -

Monica Csengeri, Mihaela Cambei şi Cosmina Pană au câştigat, sâmbătă, trei medalii de aur, două de argint şi una de bronz la Campionatele Europene de haltere, care se desfăşoară la Moscova.

Monica Csengeri a dominat întrecerea de la 49  kilograme. Monica a obţinut aurul la smuls, aruncat şi la total. La aceeaşi categorie, Mihaela Cambei a ocupat locul doi la aruncat, 4 la smuls şi 3 la total.

În 2017 Monica era vicecampioană europeană la Split la -48 kilograme.

Cosmina Pană a câştigat medalia de argint la stilul aruncat, la categoria 45 kilograme. La total, Pană a încheiat pe 4, iar la smuls pe 5. Bianca Dumitrescu s-a clasat pe locul 6 la total (6 smuls, 7 aruncat).

Cosmina Adriana Pană, sportivă legitimată la CSM Bacău a obținut medalia cu performanţa de 84 de kilograme, după ce a ratat prima încercare la această greutate. La smuls, Cosmina Adriana Pană s-a clasat pe locul 5, cu 66 kilograme. A mai avut o tentativă la 69 kilograme. La total Pană a ocupat locul 4, cu 150 kilograme.

Cosmina Adriana Pană concurează la categoria 45 kilograme. Este prima medalie a delegaţiei României la Campionatele Europene de haltere de la Moscova.

Cosmina Adriana Pană a obținut argint la Europenele de haltere de la Moscova.

Cosmina este născută pe 18 decembrie 2001 și mai are două medalii la Europene. În 2019 a obținut bronz la Batumi, în Georgia. A terminat pe 5 la total. În 2018 a câștigat argintul după Ivana Georgieva Petrova din Bulgaria. Adriana Cosmina Pană urca atunci pe podium la Europeanul de tineret, într-o competiție în care la 48 kilograme Mihaela-Valentina Cambei se impunea în fața favoritei organizatorilor italieni de la Lignano Sabbiadoro, sportiva Giulia Imperio.

Pe AIMX aflați aici și despre Făgăraș Rocks! Întrecerea te „aleargă” unde pot ajunge doar picioarele, aripile sau imaginația! Organizatorii promit o experiență extraordinară alergătorilor la ediția din această vară.

Autor Ovidiu Pețenghea