CugiRace, mai mult decat un simplu concurs de alergare montana

44

CugiRace este o competitie de alergare montana care ajunge in acest an la editia a patra. Concursul are startul si finishul intr-o locatie absolut superba, Poiana cu Goruni, iar potecile ii poarta pe alergatori prin salbaticele peisaje ale Muntilor Sureanu. CugiRace propune 5 probe, de la cea „regina” de 69,4 km, cu 2730 de metri diferenta de nivel, pana la cea dedicata copiilor. „Ne dorim sa cream o atmosfera de familie, prieteneasca, in care sa socializam, sa ne bucuram de peisaje si de alergare. De aceea am si limitat numarul inscrierilor la 400. Nu ne dorim un eveniment grandios, ci sa crestem o comunitate in valorile in care credem noi” a declarat pentru aimx.ro, Andrei Soveresan, organizator si alergator montan.

Editia a patra a CugiRace are loc in 2 septembrie: 14 ore de alergare, socializare si activitati diverse

„Vom avea aceleasi trasee ca si la editia precedenta. In ciuda faptului ca ii „concuram” pe cei de la UTMB, competitiile sunt in acelasi weekend, sunt alergatori cu mare experienta inscrisi si la editia a patra si este posibil ca recordul cursei de ULTRA sa cada (6 ore, 43 de minute si 29 de secunde Matei Razvan Mihai). De la inceput ne-am gandit sa facem cursa asta de ULTRA un pic mai lunga si sa atragem nu doar pe ultramartonistii foarte experimentati, ci sa o deschidem catre o comunitate mai larga” a punctat Andrei Soveresan.

Organizatorii spun ca ziua de 2 septembrie va fi una plina. Incepe la ora 7, cu startul cursei de ULTRA si se va termina cu un mini party, prilej pentru alergatori sa-si povesteasca experientele.

CugiRace – traseu

Ma bucur foarte mult ca in ultimii ani s-a inchegat o comunitate de alergatori la Cugir. Ii vad ca participa la curse cu tricoul nostru si promoveaza astfel evenimentul. Daca in urma cu un deceniu eram privit pe strada ca si cum as fi furat ceva atunci cand ieseam la alergare, acum lumea s-a schimbat. Incercam sa-i implicam si pe parinti si de accea am ales sa organizam si o cursa a copiilor care au inscriere gratuita. Ne bucuram si de sprijinul Primariei si astfel putem sa dezvoltam alergarea montana in zona si implicit concursul” a mai spus Andrei pentru aimx.ro.

Inscrierile se inchid la 20 august. Fara „last minute” la fata locului 🙂

„Taxele sunt printre cele mai mici din tara in conditiile in care oferim tricou tehnic, medalie, mancare etc. Ca si costuri per participant sunt mult peste taxa de participare. Suntem in ultimul prag de taxe, iar inscrierile se inchid pe 20 august. Pana la 1 august, daca sunt persoane care s-au inscris si nu mai pot ajunge, din diferite motive, primesc 50 la suta din bani. Dupa aceasta data nu se mai returneaza taxa.”

Detalii despre trasee si inscrieri, AICI.

aimx.ro se va afla la fata locului si va promova evenimentul cu relatari LIVE, foto, video, flash – interviuri si culise, intr-o prezentare profesionista a CugiRace pe pagina oficiala de facebook a concursului.

Autor: Vlad Lucian Arhire