Daria Silișteanu a făcut record național în proba de 50 de metri spate!

55
Daria Silișteanu a făcut record național în proba de 50 de metri spate!
Sursa Facebook FRNPM

Daria Silișteanu a făcut record și a obținut medalia de bronz în proba de 50 de metri spate anunță FRNPM. Daria Măriuca Silişteanu, în vârstă de doar 14 ani a doborât recordul Dianei Mocanu, din urmă cu 21 de ani!

Daria Silișteanu a făcut record național în proba de 50 de metri spate!
SURSA Facebook FRNPM

Daria Silișteanu a făcut record și a cucerit prima medalie pentru România la Campionatul European de înot pentru Juniori de la Belgrad (4-9 iulie 2023).

În cea dea doua zi de concurs din Serbia, Daria, în vârstă de 14 ani a obținut medalia de bronz în proba de 50 metri spate. Calificată în finală cu al doilea timp (28.59 secunde – nou record național de seniori), Daria a încheiat finala după 28.46 secunde. Evoluțiile sportivilor din lotul României în bazinul de înot din complexul “25. maj – Milan Gale Muškatirović” pot fi urmărite LIVE !

Două calificări în finală și un loc opt a fost bilanțul delegației României la finalul primei zile de la Campionatului European de înot pentru Juniori de la Belgrad.

Rezultate: 50 metri spate feminin – semifinale

Daria Silișteanu – 28.59 secunde (nou record național de senioare / 14-19+ ani) – calificată în finală cu al doilea timp;

Rebecca Diaconescu – 28.99 secunde – prima rezervă în finală;200 metri fluture masculin – semifinale

Vlad Mihalache – 1:59.38 min. (nou record național la 17 și 18 ani) – calificat în finală cu al cincilea timp;4×100 m liber feminin – finala

România (Irina Preda, Anastasia Bako, Ioana Știrbu, Rebecca Diaconescu) – 3:47.59 minute – locul 8.

Daria a evoluat bine şi la Campionatul Național de la Otopeni unde a ajuns în top la 50 metri spate (824 puncte). Daria a ocupat locul 1 la toate cele trei categorii de vârstă: seniori, tineret, juniori, în timp ce locul 2 a fost ocupat (de asemenea la toate cele 3 categorii) de Aissia Claudia Prisecariu (CS Dinamo) – 807 puncte (200 metri spate).

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!