sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăCAMPIONIRomâncele atacă medaliile de aur la Jocurile Europene din Polonia în ultimele...

Româncele atacă medaliile de aur la Jocurile Europene din Polonia în ultimele zile

Româncele atacă finalele la box și la tenis de masă! Echipa feminină s-a calificat în finala Jocurilor Europene de la Cracovia – Malopolska după ce a învins echipa Franţei cu 3-1, în semifinale. Lăcrămioara Perijoc o va înfrunta în meciul pentru aur, sâmbătă seara ( de la 19:00), pe bulgăroaica Stanimira Petrova.

Româncele atacă finalele sâmbătă la Jocurile Europene din Polonia! La tenis de masă: România – Germania se joacă de la ora 15:30, seara de la 19.00 e lupta pentru aur la box între Lăcrămioara Perijoc și bulgăroaica Stanimira Petrova.

Delegația României la tenis de masă e în mare formă în Polonia!

Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat în finala Jocurilor Europene de la Cracovia – Malopolska după ce a învins echipa Franţei.

Adversarele au câştigat primul punct, în meciul de dublu, în care perechea Prithika Pavade/Camille Lutz a trecut de tandemul Adina Diaconu/Elizabeta Samara cu 3-2.

Apoi, România a obţinut trei puncte consecutive şi victoria: Bernadette Szocs a învins-o pe Jia Nan Yuan cu 3-0, Samara a învins-o pe Camille Lutz cu 3-0, iar Bernadette Szocs s-a impus cu 3-1 în meciul cu Prithika Pavade.

În cealaltă semifinală, Germania a învins Portugalia cu 3-0.

Finala România – Germania, care va avea loc sâmbătă, de la ora 15:30, va fi o reeditare a celei de la ediţia precedentă a Jocurilor Europene, Minsk 2019, încheiată cu victoria Germaniei cu 3 la 0.

România a obţinut până acum trei medalii la tenis de masă la Jocurile Europene din Polonia, aur prin Bernadette Szocs, bronz prin Elizabeta Samara şi mulțumită tandemului Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs la dublu mixt.

Palmaresul României la tenis de masă la Jocurile Europene înaintea ediţiei din Polonia era de două medalii de argint, ambele la Minsk în 2019 – la echipe feminin (Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro) şi dublu mixt (Ovidiu Ionescu, Bernadette Szocs).

Româncele atacă medaliile de aur la tenis de masă și la box.

Lăcrămioara Perijoc s-a calificat în finala categoriei 54 kilograme după ce a învins-o la puncte (3-2) pe turcoaica Hatice Akbaş, în penultimul act.

Perijoc, campioană europeană în 2019 şi vicecampioană mondială în 2022, şi-a luat astfel revanşa în faţa adversarei în faţa căreia pierduse titlul mondial anul trecut.

Lăcrămioara Perijoc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor, prin accederea în semifinale la Jocurile Europene și o va înfrunta în meciul pentru aur, sâmbătă seara (19:00), pe bulgăroaica Stanimira Petrova, campioană mondială în 2014, dublă campioană europeană (2016, 2018) şi medaliată cu aur la Jocurile Europene de la Minsk din 2019.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE