Daniela Haralambie sare cu schiurile pentru top 10 mondial

0
1482
Daniela Haralambie sare cu schiurile pentru top 10 mondial

Daniela Haralambie sare impotriva celor mai bune sportive din lume si a fost aproape de top 10 in cea de a doua intrecere a Marelui Premiu de vara! Dana a ocupat locul 11 pe trambulina olimpica „Le Praz” din statiunea franceza Courchevel.

Daniela Haralambie sare cu schiurile pentru top 10 mondialDaniela Haralambie sare si castiga 24 de puncte care se adauga in clasamentul general. Dana este pe pozitia a 16-a in clasamentul general al Marelui Premiu de vara inaintea ultimei competitii de la Frenstat.

Japoneza Sara Takanashi a castigat al doilea Grand Prix al verii la sarituri cu schiurile. Rezultatele niponei au fost 125.5 metri si 124 metri. Pe locul doi a fost Chiara Hoelzl din Austria. Juliane Seyfarthf din Germania a fost a treia.

Takanashi a castigat al 25-lea Grand Prix si e neinvinsa in acest an la intrecerile de vara dupa succesul de la Hinterzarten. Sportiva din Japonia conduce in ierarhia la general cu 200 de puncte si mai are o etapa, la o saptamana distanta ca sa castige titlul FIS Grand Prix a 8-a oara. Japoneza de 22 de ani e cea mai buna saritoare cu schiurile cu 56 de victorii in Cupa Mondiala. Rezultatele de la Courchevel  sunt aici!

In acest an AIMX a marcat rezultatul istoric pentru Romania la sarituri cu schiurile! Brasoveanca Daniela Haralambie (CS Dinamo) s-a clasat pe locul 13 la Campionatului Mondial de schi nordic. Intrecerile au fost la Seefeld, in Austria. Sportiva din Sacele a adunat 220,6 puncte. Haralambie a avut sarituri de 95.5 metri si 98 de metri.

Maren Lundby, campioana olimpica la Pyeongchang si-a completat palmaresul cu titlul mondial cucerit in Austria. Lundby a obtinut un total de 259,6 puncte. Sariturile de 106 metri, respectiv 104 metri i-au adus norvegiencei primul titlu mondial. Lundby a facut parte si din echipa Norvegiei care a castigat medalia de bronz in Austria.

Sursa Lotul Roman de Sarituri cu Schiurile

Pe AIMX puteti citi cine face recorduri la haltere la 19 ani. Aflati cate kilograme ridica rapidista aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea