Dinamoviști calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sunt 66 de medalii cucerite

106
Dinamoviști calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sunt 66 de medalii cucerite
sursa foto Facebook Laura Ilie

Dinamoviști cu obiectiv îndeplinit în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Larisa Iordache (gimnastică), Laura Ilie (tir), Alin Alexuc (lupte) și-au asigurat participarea. De la canotaj sunt calificați Iuliana Buhuş, Marius Cozmiuc, Ancuţa Bodnar, Viviana Bejinariu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Denisa Tîlvescu şi Georgiana Dedu. Sunt sportivii care în 2020 au câștigat titluri europene la seniori, în probe olimpice.

Dinamoviști fericiți! Vor participa la Jocurile Olimpice din Japonia! Au câștigat 31 medalii de aur.

Larisa Iordache este cvadruplă medaliată la Campionatele Europene din Turcia, în 2020. Larisa a obținut medaliile de aur la bârnă și sol. Are argint la sărituri și cu echipa României după competiția continentală de la Mersin. Larisa a fost urmată în ierarhia realizata la final de 2020 de jucătoarea de tenis Simona Halep şi de luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu, în topul celor mai buni sportivi români.

Simona Halep, numărul doi mondial în ierarhia actuală din tenis, a câştigat anul trecut trei titluri, la Dubai, Praga şi Roma, în timp ce luptătorul Alexuc a obţinut aurul la Europenele de la Roma.

Dinamoviști calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sunt 66 de medalii cucerite

Larisa Iordache a depășit-o pe Cătălina Ponor la numărul de medalii câștigate la Campionatele Europene. La fel ca sportiva din Constanța, Larisa a evoluat la 5 ediții. La Mersing, în Turcia a câștigat finalele la bârnă și sol. În total la Europene, Larisa are 7 medalii de aur, 7 de argint și două de bronz. Ponor a doua clasată în top are 8 medalii de aur, două de argint și trei de bronz.

Nadia Comăneci rămâne gimnasta cu cele mai multe medalii de aur la Europene, 9 titluri continentale, plus două medalii de argint și una de bronz.

Laura Coman figura in clasament cu 3020 rating, fata de a doua clasata, rusoaica Galashina cu 1239 rating. Laura e prima in Europa la tir pusca 10 metri aer comprimat. Dinamovista e a treia in lume!

Pe AIMX aflați aici vești și despre etapa din Cupa Mondiala de Skyrunning

Autor Ovidiu Pețenghea