Daniela Stanciu are cel mai bun rezultat al delegaţiei României la Europenele de Atletism.

154
Steaua începe în forță 2021! Câștigători în etapa a doua a Naționalelor de atletism
sursa foto Facebook Daniela Stanciu

Daniela Stanciu are 1,92 metri rezultat care a plasat-o pe locul 5 la Campionatele Europene de atletism în sală de la Torun. În Polonia, sportiva de la Steaua a reuşit cea mai bună performanţă a sa în actualul sezon. Daniela este antrenată de Oana Pantelimon.

Daniela Stanciu are asigurată prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La Torun, în Polonia și-a verificat forma la săritura la înălțime și a obținut locul 5 în finală.

Daniela Stanciu are cel mai bun rezultat al delegaţiei României la Europenele de Atletism.
Daniela Stanciu și Alina Rotaru( cu 6,53 m. a fost la doi centimetri de finala la lungime)

Sportivele din Ucraina s-au întrecut pentru titlul european la săritura la înălțime. A câștigat Yaroslava Mahuchikh în fața Irynei Heraschenko. Pe podium a fost și finlandeza Ella Junnila. A patra a fost Yulya Levchenko din Ucraina.

Pe locul 6 la 400 metri a încheiat finala Andrea Miklos. Finaliști au fost și Florentina Iuşco şi Gabriel Bitan, ambii la lungime.

Gabriel Bitan a fost în calificări pe locul 7.

Gabriel Bitan este primul finalist român la Europenele de Atletism la Torun
FOTO: Getty Images for European Athletics

”Neavând nicio experienţă anterioară, sincer să fiu, m-am pierdut puţin când am intrat pe pistă. Dar de la săritura la săritura am reuşit să îmi revin cât de cât şi să mă calific în finală. Sper să fiu la 100% din prima încercare în finală”, a declarat Gabriel Bitan pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism.

Duminică, în proba feminină de 60 metri, Marina Baboi a alergat în semifinale. Sprintera a fost cronometrată în 7 secunde 36/100 pentru locul 6 în a doua semifinală. În seria a cincea, atleta antrenată de Doina Voinea la Gloria Buzău s-a clasat pe 5, cu timpul de 7 secunde 32/100.

Florentina Iuşco este ultima atletă din România care a câştigat o medalie la Europenele în sală, bronz la Praga în 2015, la lungime!

România a participat la Europenele indoor de la Torun cu un lot de 15 sportivi

La Torun a fost un test în vedera Jocurilor Olimpice pentru Florentina Iuşco, Alina Rotaru, Claudia Bobocea și Daniela Stanciu. Singurul absent la Europene, calificat pentru Tokyo este Alin Firfirică (aruncarea discului).

Pe AIMX aflați aici și vești din sporturile de iarnă!

Autor: Ovidiu Pețenghea