George Jinga are cel mai bun loc al României la Mondialele de Schi Alpinism 2021

90
George Jinga are cel mai bun loc al României la Mondialele de Schi Alpinism 2021
Sursa SKIMO team Romania

George Jinga are un rezultat de referință! Campionatul Mondial de schi-alpinism s-a încheiat pentru echipa antrenată de Rareș Manea în Andorra. Dupa un start de sezon întârziat din lipsa zăpezii a urmat o perioada încărcată cu multe ore de antrenament. Obiectivul a fost pregătirea sportivilor pentru Campionatul Mondial!

George Jinga are motive de satisfacție, iar antrenorul Rareș Manea este mulțumit după evoluția tricolorilor în Andorra!

”Am ajuns aici în Andorra, în postura de antrenor și coordonator al lotului național.Vreau sa îi felicit pe toți sportivii lotului care s-au întrecut de la egal la egal cu cei mai buni sportivi din lume. Trebuie să remarc rezultatul excepțional obținut de George Jinga la proba de individual locul 4 (U18)! Da, confirmă este în top 4 mondial!Felicitari!” Rares Manea pe pagina de socializare.

George Jinga a fost pe locul 4. Rezultatele de la individual U18 cu Petrut Cotinghiu pe locul 20 Daniela Coşofreț locul 13, la U20 Constantin Surdu locul 17 și la Seniori George Colţea locul 43.

George Jinga are cel mai bun loc al României la Mondialele de Schi Alpinism 2021
sursa SKIMO team Romania

Anul trecut a fost o lovitură grea primită de lotul României participant la Jocurile Olimpice de Tineret de la Laussane. George Jinga, sportivul aflat într-un progres evident, de la care toata lumea astepta o medalie la schi alpinism, nu a mai făcut deplasarea din cauza varicelei.

George Jinga a obținut în acest an titlul național la categoria sub 18 ani. A fost succes la Campionatul Național de vertical in cadrul concursului SKIMO Vertical Race AZUGA! Viorel Pălici s-a remarcat remarcat pe pârtia de schi Sorica. Steaua si Dinamo s-au aflat în lupta pentru trofee! Viorel Pălici a fost cel mai bun! La seniori Pălici a fost urmat de dinamovistul George Coltea. La Open pe doi a fost tanarul George Jinga. Top 3 la seniori a fost completat de colegul lui Pălici, Andrei Preda. La sub 20 de ani cel mai bine plasat a fost Constantin Surdu. Dinamovistul a fost urmat de Claudiu Stanciu de la Caraimanul Bucegi.

Pe AIMX aflați aici mai multe vești din sporturile de iarnă!

Autor: Ovidiu Pețenghea