Luptătoarea Alina Vuc a obţinut bronz la Roma, la turneul”Matteo Pellicone”.

84
Luptătoarea Alina Vuc a obţinut bronz la Roma, la turneul''Matteo Pellicone''.
sursa CSA Steaua București

Luptătoarea Alina Vuc a învins-o pe brazilianca Kamila Barbosa Vito da Silva. Apoi a pierdut în faţa campioanei europene en titre, bulgăroaica Miglena Gheorghieva Selişka. Alina s-a impus în lupta cu Meenakshi (India). În semifinale, Vuc a fost învinsă de americanca Victoria Lacey Anthony, Alina a reuşit să obţină bronzul în urma victoriei din finala mică, contra luptătoarei kazahe Valentina Ivanovna Islamova Brik. În finala categoriei, Victoria Lacey Anthony a învins-o pe Miglena Gheorghieva Selişka.

Luptătoarea Alina Vuc a învins-o pe Valentina Ivanovna Islamova Brik și a obținut medalia de bronz la Roma, la turneul”Matteo Pellicone”.

Luptătoarea Alina Vuc a obţinut bronz la Roma, la turneul''Matteo Pellicone''.

Alina Vuc este singura reprezentantă a Federaţiei Române de Lupte care şi-a asigurat prezenţa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. S-a inițiat în lupte la vârsta de 10 ani la CSM Reșița, sub îndrumarea lui Nicolae Constantin. A trecut la Steaua și s-a antrenat din 2012 cu Mihai Stroia.

La Campionatul European pentru cadeți de la Sarajevo, Alina Vuc a fost medaliată cu bronz. A repetat performanța în anul următor la Campionatul European pentru juniori de la Zrenjanin. A a cucerit o a două medalie de bronz la Campionatul Mondial pentru juniori organizat la București . A devenit luptătoarea anului premiată de forul român de specialitate. În 2013 a devenit vicecampioană mondială la juniori, în competiția desfășurată la Sofia, anterior acestei performanțe a cucerit medalia de bronz, la Europenele de juniori de la Skopje. În 2015 a câstigat medalia de argint la Campionatul European sub 23 de ani de la Walbrzych. În 2016 a câștigat medalia de argint la Campionatul European pentru seniori de la Riga.

 Luptătoarea Alina Vuc a pierdut în turul întâi cu indianca Vinesh la turneul olimpic. Câteva săptămâni mai târziu a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Militar de la Skopje. Tot în 2016, a devenit campioană națională de tineret (U23), competiție desfășurată în premieră în orașul natal al sportivei, Reșița. La începutul lunii februarie a anului 2017, Alina Vuc a cucerit tot la Reșița titlul național la categoria 48 kg. Până la performanța de la Paris, unde a cucerit prima medalie din istoria luptelor feminine românești la un Campionat Mondial de seniori, reșițeanca a câștigat Grand Prix-ul Germaniei, de la Dormagen, în luna iunie 2017. Pe 13 septembrie 2017, Alina Vuc a fost premiată de conducerea CSA Steaua București, pentru performanța de la Campionatul Mondial.

Pe 27 decembrie 2018, Alina a primit titlul de Cetățean de Onoare al județului Caraș-Severin, iar pe 19 iulie 2019 a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Reșița.

Din cauza unei accidentări, în 2019, Alina nu a putut concura la Campionatul European de Lupte, desfășurat în luna aprilie la Sala Polivalentă din București. Dar, după operație și perioada de recuperare, și-a luat revanșa la Mondialele din Kazahstan, unde a cucerit medalia de argint la categoria 50 kg. Alina Vuc este calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Pe AIMX aflați aici și vești din sporturile de iarnă!

Autor: Ovidiu Pețenghea