Lucian Mihăiță Ștefu este campion național la sub 20 de ani la 10 kilometri

110
Lucian Mihăiță Ștefu este campion național la sub 20 de ani la 10 kilometri

Lucian Mihăiță Ștefu a început sa practice atletismul în urmă cu 8 ani. Acum, la Timişoara, a fost cel mai rapid pe distanţa de 10.000 metri la categoria sub 20 de ani și a fost pe trei la tineret. Ilie Alexandru Corneschi (CSM Craiova) s-a impus, fiind urmat de Ştefan Iulius Gavril (CSM Cluj-Napoca) şi de Peter Daniel Herman (SCM Gloria Buzău). Herman a fost cel mai bun la categoria Under-23.

Lucian Mihăiță Ștefu a vorbit pentru AIMX după titlul cucerit la Timișoara!

”Am început atletismul dintr-o joacă, la ora de sport. În prezent sunt antrenat de Cucu Riki, legitimat la SCM Gloria Buzău. Pentru mine toate rezultatele obținute sunt importante, chiar și cele rele deoarece din ele învăț cel mai mult. Cursa de la Naționale a fost una bună pentru mine. M- am simțit neașteptat de bine. Am plecat pe un tempo susținut pe care am reușit să-l duc până la finiș. Acest lucru mi-a adus și titlul de campion național și bronz la tineret. Diferența de locul 2 și 3 s-a făcut pe ultima parte a cursei, dar ținând cont că sunt cu 3 ani mai mic decât cei doi e Ok! Următoarele mele obiective sunt Campionatele Naționale din vară și îndeplinirea baremului pentru Europene în probele de 3000 metri și 5000 metri.”

În proba feminină, Elena Adelina Panaet (CS Ştiinţa Bacău) a fost cea mai bună, fiind urmată de Liliana Maria Dragomir (CSU Arad) şi de Adela Paulina Bălţoi (ACS Sportul Feroviar).

La Under-23 cea mai bună a fost Anita Claudia Zaro (CSU Poli Timişoara), clasată a cincea la general. Andreea Cerasela Chivoiu este campioană la sub 20 de ani. Sportiva de la LPS Tg. Jiu, CS Pandurii a fost pe 13 la general.

Pe AIMX aflați aici și despre Făgăraș Rocks! Întrecerea te „aleargă” unde pot ajunge doar picioarele, aripile sau imaginația! Organizatorii promit o experiență extraordinară alergătorilor la ediția din această vară.

Autor Ovidiu Pețenghea