sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăCAMPIONIDavid Popovici este simbolul Academiei de înot de la Dinamo

David Popovici este simbolul Academiei de înot de la Dinamo

David Popovici este simbolul Academiei de înot de la Dinamo. Dublul campion mondial şi european a participat la lansarea Academiei de înot a Clubului Sportiv Dinamo, proiect care îşi propune să iniţieze, în următorii 10 ani, 15.000 de copii, dintre care cel puțin unul să participe la Jocurile Olimpice din 2028. David Popovici a fost în formă în 2022. Rezultatele sale sunt apreciate de toți specialiștii din natație. SwimSwam.com este cel mai popular site de ştiri din nataţie şi lifestyle, din 2012. până în prezent.

David Popovici este simbolul Academiei de înot de la Dinamo. David Popovici a fost desemnat cel mai bun înotător al anului de Swimswam.com
Sursa SwimSwam

David Popovici este simbolul Academiei de înot de la Dinamo. Antrenorul campionului, Adrian Rădulescu, susţine că România are copii talentaţi şi că Academia le va oferi un mediu potrivit pentru a învăţa să înoate şi șă facă performanţă.

Coordonator tehnic va fi la Academia Dinamo, Walter Bolognani, fostul coordonator al tuturor loturilor de juniori şi tineret ale Italiei. Manager al Academiei de înot a CS Dinamo a fost numit Mihai Popovici, tatăl dublului campion mondial şi european. 

Sursa Agerpres!

David Popovici este cel mai bun înotător în ierarhia cotidianului sportiv francez L’Equipe. Popovici, dublu campion mondial şi european în 2022, an în care a stabilit şi un record mondial la 100 metri liber, a acumulat 98 de puncte.

David Popovici este cel mai bun înotător în ierarhia campionilor din 2022
sursa https://www.lequipe.fr/

Clasamentul Campionul campionilor mondiali 2022

  • 1. Lionel Messi (Argentina/fotbal) 808 puncte.
  • 2. Kylian Mbappe (Franţa/fotbal) 381.
  • 3. Rafael Nadal (Spania/tenis) 285.
  • 4. Remco Evenepoel (Belgia/ciclism) 252.
  • 5. Max Verstappen (Olanda/Formul 1) 196.
  • 6. Karim Benzema (Franţa/fotbal) 195.
  • 7. Armand Duplantis (Suedia/atletism) 185.
  • 8. Stephen Curry (SUA/baschet) 139.
  • 9. Antoine Dupont (Franţa/rugby) 105.
  • 10. David Popovici (România/înot) 98 puncte!

David Popovici și întrecerea din 2023! Cea mai importantă competiție va fi în vară, în perioada 14-30 iulie, când sunt programate Campionatele Mondiale de la Fukuoka. În Japonia, David va înota din nou în bazinul olimpic de 50 de metri. Americanii de la Swimming World Magazine anunță rivalitatea dintre Popovici, Chalmers și Dressel, la 100 metri liber!

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE