Vlad Dascălu a câştigat medalia de aur la Cracovia, în concursul de Mountain Bike

0
108
Vlad Dascălu a câştigat medalia de aur la Cracovia, în concursul de Mountain Bike
sursa Facebook, Federatia Romana de Ciclism

Vlad Dascălu a câştigat medalia de aur la Cracovia în concursul MTB de la Krynica-Zdroj Hill Park. Vlad a plecat de pe poziţia a zecea, a reuşit să preia conducerea cursei, a rezistat atacurilor adversarilor şi a încheiat după o oră 19 minute şi 41 de secunde.

Vlad Dascălu a câştigat medalia de aur la Cracovia. Pe locul secund s-a clasat Lars Josef Forster din Elveţia, iar pe poziţia a treia a terminat italianul Luca Braidot. La concurs au participat 78 de rideri, patru sportivi din România.

Roberto Burța, Ede Molnar, Jozsef Malnasi Attila și Paulo De La Fuente Perez – antrenorul riderilor s-au bucurat pentru reușita lui Vlad!

Tudor Oprea este team manager, din echipă mai fac parte Angel Gomez – mecanic și Carly Patten – fizioterapeut.

Ede Molnar s-a clasat pe locul 56, în timp ce Jozsef Attila Malnasi a terminat la un tur, iar Roberto Dumitru Burţa, la două tururi.

Este a cincea medalie câștigată de delegaţia României la actuala ediţie a Jocurilor Europene Cracovia Malopolska 2023.

România are acum cinci medalii câştigate, una de aur, două de argint şi două de bronz. Argint au câştigat atleta Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului şi Cătălin Chirilă la canoe simplu pe distanța de 500 metri, iar bronz au luat atleta Andrea Miklos la 400 metri şi karateka Ştefan Comănescu la catrgoria 67 kilograme (kumite).

Ştefan Comănescu a adus primul rezultat de top delegației române în Polonia. Bronz la Kumite! Ştefan este sportiv legitimat în cadrul Federației Române de Karate la CS Scorpion București și CS Dinamo București.

La categoria 67 kilograme, Comănescu a fost învins în semifinale de grecul Xenos Dionysios, cu 6-1.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea