Zile decisive (75) pana la Jocurile Olimpice-romanii sunt pe pozitii

735

   Cursa contra timp e in desfasurare cu aproape doua luni distanta de startul intrecerilor la PyeongChang. Zilele de competitie gasesc delegatia Romaniei socotind  dupa fiecare concurs punctele pentru calificare in Coreea de Sud.

Sunt zilele care fac diferenta, iar sportivii implicati in tentativa de calificare la Jocurile Olimpice incearca sa-si depaseasca limitele.

    La sanie, etapa a doua din Cupa Mondiala a gasit-o pe Raluca Stramaturaru pe locul 7 in concursul de sprint. Zilele petrecute la Winterberg au ajutat-o pe Raluca sa mai treaca un prag spre Coreea de Sud. La dublu sanie Marian Gatlan si Flavius Craciun au terminat etapa in TOP 20.

„A fost super, doua manse bune si o clasare pe locul 17 ceea ce reprezinta cea mai buna clasare a noastra intr-o etapa de Cupa Mondiala de pana acum” – Flavius Craciun

Pentru  Marian si Flavius urmeaza saptamana viitoare, zilele de intrecere  la Altenberg, in Germania.

” A fost un concurs terminat cu bine, un concurs care ne duce mai aproape de calificarea la Jocurile Olimpice. Pentru prima noastra Cupa Mondiala la seniori am reusit sa ne clasam pe locul 17 din aproximativ 24 de echipaje. Ramanem la fel de motivati pentru urmatoarele competitii si speram ca la final sa fie asa cum ne dorim.”- Marian Gatlan

Paul Pepene a luat startul in noul sezon participand in acest weekend in Norvegia, la Gala, la un concurs F.I.S. cu 165 de participanti pe proba, in două zile. Vineri a participat in concurs pe distanta de 15 km la stilul liber (a terminat pe locul 31), iar duminica la 15 km clasic (a fost pe locul 16).

„E foarte probabil ca aceste locuri sa nu spuna foarte multe, sau pe unii, care sunt mai putin familiarizati cu fenomenul schi-fond sa ii nemultumeasca aceste rezultate. 160 de seniori concurenti la linia de start cred ca spune multe despre schiul fond in Norvegia, unde acest sport este mai popular decat fotbalul” -Constantin Daniel Borca (antrenor principal schi fond, Dinamo)

Pentru Paul Pepene urmeaza Cupa Mondială la Lillehammer – Norvegia, pe 03 decembrie, in proba de 30 km Skiatlon.

Autor:Ovidiu Petenghea

Credit Photo:Federatia Romana de Bob si Sanie