Denis Florin Mihai a cucerit medalia de aur la Europenele Under-23 de la Bucureşti

0
123
Denis Florin Mihai a cucerit medalia de aur la Europenele Under-23 de la Bucureşti
sursa Facebook FRL

Denis Florin Mihai a cucerit medalia de aur la Europenele rezervate luptătorilor sub 23 de ani. În finala din Sala Polivalentă de la Bucureşti, marţi seara, Mihai l-a învins la categoria 55 kilograme, la greco-romane, pe armeanul Karapet Manvelian.

Denis Florin Mihai a cucerit medalia de aur pentru România care participă cu 30 de luptători la competiţie, câte zece la fiecare stil la Europenele sportivilor sub 23 de ani de la București.

Anul trecut, Denis Florin Mihai obținea bronz la categoria 55 kilograme, la greco-romane. În seria luptelor, anul acesta, Mihai a trecut în sferturi de moldoveanul Leonid Moroz, iar în semifinale s-a impus în faţa ucraineanului Eduard Strilciuk.

În recalificările categoriei 87 kilograme, Patrik Iulian Gordan a fost învins de armeanul Hovhanes Harutiunian, iar la categoria 130 kilograme, Gean Ali a pierdut în recalificări în faţa azerului Sarhan Mamadov. Vasile Daniel Cojoc a pierdut în optimile de finală ale categoriei 82 kilograme în faţa grecului Ilias Pagkalidis, iar Ionuţ Florin Cristinel Goşa a fost învins în optimile categoriei 97 kilograme de ucraineanul Oleksandr Evdokimov.

La categoria 72 kilograme, Igor Andrei Botez a fost învins în optimi de azerul Gurban Gurbanov şi va evolua în recalificări, unde îl are adversar pe croatul Luka Malobabic.

La categoria 60 kilograme, Adrian Daniel Anton a fost învins, la debutul la Europene, în sferturi, de georgianul Dimitri Hacidze, iar Iosif Alexandru Ionescu a cedat în preliminariile categoriei 67 kilograme în faţa lituanianului Adomas Grigaliunas.

România are înscriși 30 de sportivi, la greco-romane urmând să mai evolueze Adrian Daniel Anton (categoria 60 kilograme), Iosif Alexandru Ionescu (categoria 67 kilograme), Igor Andrei Botez (categoria 72 kilograme), Vasile Daniel Cojoc (categoria 82 kilograme), Ionuţ Florin Cristinel Goşa (categoria 97 kilograme).

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!

Autor Ovidiu Pețenghea