Denisa Dragomir dupa Matterhorn Extreme: „Nu se compara cu nimic din ce am mai alergat pana acum”

376

Denisa Dragomir a reusit un rezultat excelent vineri in Cupa Mondiala de SkyRunning. A ocupat locul 3 in cadrul primei editii a Extreme Matterhorn Ultraks. Organizatorii spun ca este cursa cea mai tehnica din lume. Denisa a parcurs cei 25 de kilometri, cu 2900 de metri diferenta de nivel in 4 ore 27 de minute si 36 de secunde si a vorbit despre experienta traita pentru cititorii aimx.ro.

Denisa Dragomir: „Doar un „nebun” putea face un astfel de traseu. Mai „nebuni” noi, ca ne-am dus…:)”

Denisa Dragomir Matterhorn Extreme„Nu pot sa compar cu nimic din ce am mai alergat. Foarte tehnic. Foarte lent. Numai stanca si piatra. Foarte putin s-a putut alerga. A fost ceva suprem. M-am gandit ca trebuie sa fie ceva extrem, dar nici in felul asta. A fost super extrem. Prima data cand am constientizat cu adevarat dificultatea traseului a fost dupa prima urcare, de la 1600 la 3200 de metri, in 5-6 kilometri. Cand am ajuns in varf era loc abia pentru un om. Efectiv trebuia sa te prinzi bine de stanca. Atunci mi-a si fost un pic teama.  Eram pe locul 2 in acel moment. Am pierdut mult pe coborari. Nu am vrut sa risc foarte mult. Erau foarte, foarte multe pietre si nu aveai stabilitate. Alunecai ca pe role. Acolo am fost depasita de americanca” a declarat Denisa Dragomir pentru aimx.ro.

Denisa si-a aparat apoi pozitia a treia in cursa. A mers calculat si la modul „safe”. Se felicita pentru cantonamentul de la Piatra Arsa. „Am stat 17-18 zile in Piatra Arsa si a fost foarte bine. Traseul te tinea foarte mult timp la peste 2500 de metri si fara pregatire la altitudine nu ai sanse. Cred ca organizatorii au exagerat putin cu prima parte. Doar un „nebun” putea sa faca un astfel de traseu, dar si mai nebuni noi. Ca ne-am dus.”

O alergatoare care a facut cantonamentul in Romania, britanica Holly Page, a fost transportata cu elicopterul de pe munte dupa ce a fost lovita de o piatra in cap

Denisa Dragomir Matterhorn ExtremeDin punctul meu de vedere este un traseu care nu prezinta prea multa siguranta. Mai ales cand e imbulzeala, multa lume, in concurs. Pe coborari, dar si pe urcari sareau pietre din toate partile. Si eu am fost lovita in tibie de 2,3 ori. Holly Page din ce am inteles a fost lovita in cap ,pe urcare, de o piatra aruncata din incaltamintea unui alt alergator din fata. A fost nevoita sa abandoneze si a fost coborata de pe munte cu elicopterul, dar nu a avut probleme medicale majore. Toata lumea ajungea la final mai mult sau mai putin avariata” a mai spus Denisa care nu stie daca ar mai repeta experienta.

„In drumetie poate da. Sunt peisaje unice, incredibile. Treci pe langa ghetari, e ceva foarte, foarte frumos. Concursul a fost organizat ok, dar nu stiu daca m-as mai intoarce. Chiar sunt curioasa daca se va mai organiza. Mie imi plac traseele pe care poti sa si alergi. Ma bucur pentru locul 3. Este podium intr-o etapa de Cupa Mondiala. Imi da curaj pentru la anul, pentru ca vreau sa particip in Cupa Mondiala de SkyRunning. Am aratat ca pot sa ma bat cu alergatoarele din elita.”

Tot pe aimx.ro puteti citi si despre stafeta de copii care va incerca in premiera pentru Romania sa traverseze inot Canalul Manecii, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Matterhorn Ultraks, SkyRunning