Analiza lui Constantin Popovici dupa victoria de la Mostar. A luat 5 note de 10!

0
1066
Analiza lui Constantin Popovici dupa victoria de la Mostar. A luat 5 note de 10!

Analiza lui Constantin Popovici dupa saritura fabuloasa a lui Constantin Popovici care i-a adus cea de a doua victorie din Seria Mondiala Red Bull Cliff Diving. Cu cinci note de 10 din partea juriului, Constantin Popovici s-a impus la Mostar, in penultima etapa a sezonului. Tot la concursul din Bosnia,  Catalin Preda s-a clasat pe pozitia a cincea. A facut record personal!

Analiza lui Constantin Popovici dupa victoria de la Mostar. A luat 5 note de 10!Analiza lui Constantin Popovici dupa ce a devenit al doilea sportiv din istoria competitiei, dupa Garry Hunt, care primeste 5 note de 10 pentru saritura din finala. Constantin a revenit in forta dupa accidentarea de la Polignano a Mare, despre care puteti citi aici!

Victoria de la Mostar i-a adus 200 de puncte lui Constantin Popovici  fiind la doar 50 de puncte in spatele cehului Michal Navratil pentru un loc permanent in sezonul viitor.

Analiza lui Constantin Popovici, declaratia lui Catalin Preda si pregatirea pentru ultima etapa!

Analiza lui Constantin Popovici dupa victoria de la Mostar. A luat 5 note de 10!“Ma bucur atat de mult ca am revenit dupa trei luni de recuperare. Am suferit si am muncit mult pentru acest lucru. Dar totul a meritat pentru ca ma simt fantastic dupa aceasta victorie obtinuta intr-un loc atat de special cum este Mostar. Planul meu a fost sa am patru sarituri foarte bune si mi-a iesit. Desigur ma gandeam sa obtin nota maxima. Nu ma asteptam la un 10 perfect. Mai este o etapa si voi aborda totul pas cu pas. Urmeaza o saptamana de antrenament acasa, apoi o saptamana de antrenament in Austria si apoi etapa din Bilbao. Voi da totul si acolo si vom vedea ce iese in final”- a spus Constantin Popovici.

Catalin Preda a avut un wildcard in aceasta etapa. Catalin a reusit sa incheie competitia pe locul 5 cu un total de 402,45 de puncte trei. Catalin Preda a facut record personal si ocupa acum pozitia a saptea in clasamentul general. Pentru finala, Catalin Preda a ales o saritura cu un grad de dificultate de 5,1. A fost o saritura pe care el a executat-o in premiera mondiala.

“Saritura din finala a salvat un weekend care nu parea perfect. Dupa ziua de sambata m-am accidentat. S-a intamplat in timpul sarituri de antrenament. Nu stiam daca mai pot efectua saritura pe care am pregatit-o pentru finala. Mai aveam o problema si cu accidentarea mai veche de la spate. A fost insa o zi superba in care poate nu am obtinut acelasi rezultat ca anul trecut, dar in care am adunat 402,45 de puncte. Este un record personal intr-o etapa din Seria Mondiala Red Bull Cliff Diving. Sunt increzator ca rezultatele bune de pana acum imi pot aduce un loc si in etapa de la Bilbao. Daca va fi cazul voi incerca sa inchei sezonul acolo cu un rezultat cat mai bun”, a spus si Catalin Preda.

Ultima etapa este pe 14 septembrie –la Bilbao, Spania

Mai multe informatii, fotografii si clipuri video cu Constantin Popovici, Catalin Preda si ceilalti sportivi din Seria Mondiala Red Bull Cliff Diving pot fi gasite aici!

Sursa info- Berti Panaiot