Denisa Dragomir incheie 2019 in TOP 5 in lume cu doar 3 curse alergate in Cupa Mondiala

402

   Denisa Dragomir s-a clasat pe locul 5 in ierarhia Cupei Mondiale de Skyrunning 2019. Alergatoarea din Romania a impresionat pe final de sezon: a participat la 3 din ultimele 5 etape. Doua le-a castigat, inclusiv marea finala, iar in cea mai extrema cursa din circuit a terminat pe locul 3. 

Doua luni si jumatate de vis a avut Denisa Dragomir de la sfarsitul lui august. Apogeul ar putea fi atins la Campionatul Mondial de Alergare Montana pe distanta lunga din Argentina

Denisa Dragomir TOP 5O a doua parte de sezon absolut senzationala a avut Denisa Dragomir anul acesta. La sfarsitul lui august a ocupat locul 3 in cadrul primei editii a Extreme Matterhorn Ultraks. A fost prima participare intr-o etapa de Cupa Mondiala in 2019. Organizatorii spun ca este cursa cea mai tehnica din lume. Denisa a parcurs cei 25 de kilometri, cu 2900 de metri diferenta de nivel in 4 ore 27 de minute si 36 de secunde. 

La doua saptamani distanta a devenit campioana europeana de skyrunning intr-o cursa dominata autoritar. Iar imediat dupa, in urmatorul week-end, a castigat prima etapa de Cupa Mondiala din cariera: ZaCup SkyRace.„Am pielea luata de pe degetele mari de la picioare si de pe calcaie. Dar sunt bucuroasa. Traversez un varf de forma si sper sa ma tina pana in noiembrie la Campionatul Mondial de Alergare Montana” declara atunci, Denisa, pentru aimx.ro.

Bomboana de pe tort a venit in urma cu doua saptamani si jumatate. Atunci a castigat Limone Extreme Race, finala circuitului mondial de skyrunning.

Denisa Dragomir s-a clasat pe locul 5 cu doar 3 curse alergate: a acumulat 490 de puncte

Campioana circuitului este Sheila Aviles din Spania, cu 780 de puncte. Le-a obtinut insa intr-un numar dublu de curse. Iar in cele doua etape in care au fost adversare Denisa a invins-o. Celelalte ocupante ale podiumului Debats Ragna, Olanda si Elisa Desco, Italia au fiecare cate 7 etape bifate in 2019.

Denisa Dragomir TOP 5„Mi-a mers bine. Cursele difera, la fel si concurenta. Nu pot fi comparate. Din pacate aici ( Argentina) nu este skyrunning. Este un traseu pe care se va fugi mult” a declarat pentru aimx.ro Denisa Dragomir, care a ajuns in aceasta seara in Argentina, la Villa La Angostura, impreuna cu lotul Romaniei, dupa aproape 2 zile pe avioane.

Din cauza zapezii de pe unele portiuni, organizatorii au pregatit si doua variante de rezerva pentru traseu.

Tot pe aimx.ro aflati cine este romanul care va participa la primul Campionat Mondial de alergare pe banda timp de 48 de ore, aici!!!

Nu uitati de concursul de pe pagina noastra de facebook. Partenerul aimx.ro , REMINGTON, te premiaza cu produsul dorit. Detalii ai, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Skyrunning