Stefan Tudor si Mihai Nenciu alearga 500 de kilometri: de la Marea Neagra pe varful Moldoveanu

451
    Stefan Tudor si Mihai Nenciu si-au propus sa realizeze o premiera pentru ultraatletismul romanesc. Vor alerga de la nivelul marii (plaja Mamaia), pe „acoperisul” Romaniei, varful Moldoveanu. In total sunt aproximativ 500 de kilometri. Spun ca vor ajunge la 2544 de metri altitudine in 4 sau 5 zile. Ideea acestui proiect i-a apartinut in totalitate lui Stefan Tudor. Era visul copilariei sale. Era insa un vis pe care nici el si nici eu nu aveam curajul sa incercam a-l aduce in realitate” a spus Mihai pentru aimx.ro. 

Stefan Tudor si Mihai Nenciu vor lua startul marti, 12 noiembrie, la ora 8, de pe plaja din Mamaia 

   „Eram amandoi fascinati de povestea care se poate ascunde in spatele acestui vis, de neprevazutul si aventura care ar putea sa fie prezente. Dupa ce mi-a spus ideea lui, am stat sa ma gandesc pret de cateva secunde apoi i-am spus: hai sa o facem”. Si baietii chiar pornesc la drum. Mai devreme cu un an. „Daca la inceput Stefan ar fi vazut acest proiect realizabil abia prin 2020, am reusit sa il conving sa incepem in noiembrie 2019” continua Mihai.
    Stefan si Mihai vor fi insotiti de o echipa tehnica formata dintr-un singur om: George, fratele lui Stefan. Printre alte indatoriri va trebuie sa gateasca 60 de portii de mancare in cele 4,5 zile.
   „Avand in vedere ca o incercare de genul acesta reprezinta o premiera absoluta, suntem niste pionieri. Informatiile sunt putine si destul de vagi. Am reusit cu ajutorul hartilor prin satelit sa ne facem o idee despre traseul probabil: Mamaia – Harsova – Tandarei -Slobozia – Ploiesti – Targoviste – Campulung – Nuscoara – Vf Moldoveanu. Estimam sa alergam cam 16 ore /zi. Estimam ca vom ajunge pe acoperisul Romaniei in aproximativ 5 zile de la data plecarii noastre de pe plaja din Constanta”.

„Pregatirea pentru acest proiect inedit a fost una extrem de serioasa. Nu putem sa tratam decat cu un deosebit respect aceasta distanta enorma, aproape 500 km.”

 Stefan Tudor si Mihai Nenciu   Ultramaratonul de 120 de kilometri din Turcia, Cappadocia Ultra Trail, a fost ultimul antrenament inainte de marea provocare. Stefan Tudor a ajuns la finish in mai putin de 17 ore, iar Mihai Nenciu a terminat sub 18 ore.

„Facem un lucru nou, pentru prima oara, probabil cea mai mare incercare din cariera noastra de alergatori de anduranta.Ne-ar placea sa gasim alti alergatori,care sa ni se alature impreuna pe traseu,si,de ce ce nu,sa facem alergarea finala catre varful Moldoveanu intr-un grup cat mai mare. Oricine altcineva care va dori sa repete experienta noastra pe viitor,va fi sustinut si incurajat cu toate informatiile pe care le vom avea dupa aceasta alergare” – Stefan Tudor si Mihai Nenciu (FOTO)

  Cei doi ultramaratonisti implicati in proiectul „De la 0 la Moldoveanu” vor folosi mai multe tipuri de incaltari: atat pentru sosea cat si incaltaminte speciala pentru alergarea montana. Fiecare va avea in jur de 6 perechi de incaltaminte pe care le va purta alternativ. Totodata, avand in vedere ca mare parte din alergare se va desfaura pe drumuri deschise circulatiei rutiere vor purta echipament reflectorizant si cateva surse de lumina, pentru a fi vizibili.

Cea mai mare distanta alergata de Stefan si Mihai a fost de 170 de kilometri.

   „Avem insa incredere in noi si in toata pregatirea pana in acest punct, astfel incat, indubitabil, vom putea duce cu bine si la bun sfarsit aceasta provocare extrema. Teama nu ne este de nimic, dar asteptam cu interes cea de-a treia zi in care va trebui sa ne incaltam si sa reluam alergarea. N-am alergat niciodata, consecutiv, mai mult de 2 zile asa ca nu stim ce se afla dupa acest prag psihologic. Cu siguranta, ascensiunea finala catre acoperisul Romaniei va fi cea mai dificila parte a proiectului nostru. Oboseala, altitudinea, conditiile meteo nefavorabile, toate aceste lucruri fac ca aceasta portiune sa fie cea mai grea din tot traseul nostru. Intr-o Romanie a anului 2019 vaduvita de modele pozitive, ne-ar placea sa stim ca suntem niste modele din punct de vedere al efortului pe care l-am facut in niste consitii deosebite”.
Cine este Stefan Tudor (FOTO)?
Stefan Tudor si Mihai Nenciualergator, triatlonist, ciclist, ultramaratonist si pasionat de sporturi extreme. Stefan alearga de mai multi ani, atat in tara cat si la cursele de anduranta extrema din strainatate. Din palmaresul sau competitional: Marathon 3200 si 7500, Transylvania 100k, Cappadocia Ultra Trail 120k, Maraton DHL, Ciucas Ultra…Stefan are o baza sportiva extrem de solida, practicand multi ani de zile mai multe sporturi atat la nivel de amatori, cat si de performanta.

Cine este Mihai Nenciu ?

pasionat de sporturi extreme. Parasutist, scafandru, alergator montan, alpinist. La fel ca si Stefan, alearga de mai multi ani atat in tara cat si in strainatate, atat pe plat cat si pe munte. Lavaredo Ultra Trail, Istria 100 Mile, Cappadocia Ultra Trail 120k, Marathon 7500, Ciucas Ultra, Transylvania 100k, etc. Mihai Nenciu a inceput alaturi de Nicolae Rotaru proiectul 7 Summits, proiect in cadrul caruia si-au propus sa fie prima echipa din Romania ce incearca sa ajunga pe cel mai inalt varf al fiecarui continent. In 2019 au reusit sa bifeze al treilea varf din cele 7,varful Aconcagua din America de Sud,urmand ca peste putina vreme sa plece spre cel de-al patrulea varf din cadrul proiectului lor expeditinar, varful Puncak Jaya din Indonezia.

Nu uitati de concursul de pe pagina noastra de facebook. Partenerul aimx.ro , REMINGTON, te premiaza cu produsul dorit. Detalii ai, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire