Denisa Dragomir urca pe podium in „cursa cea mai tehnica din lume”

732

  Extreme Matterhorn Ultraks este „sperietoarea” din circuitul Cupei Mondiale de Skyrunning. Are 25 de kilometri, cu 2900 de metri diferenta de nivel. Concurentii urca pana la 3200 de metri altitudine si au fost obligati sa aiba in echipament „snow-line”, un accesoriu care se aplica pe incaltaminte pentru a nu aluneca pe zapada. „Nu subestimati aceasta cursa. Nu pare lunga pe hartie, dar acest tip de traseu tehnic iti va lua timp mai mult fata de o cursa normala de alergare montana”, au transmis organizatorii.

Extreme Matterhorn Ultraks este organizata in premiera in acest sezon

Denisa Dragomir Extreme Matterhorn Ultraks „Design-ul” traseului a fost conceput de 3 renumiti ghizi montani din zona, fratii Anthamatten. Este poate cea mai dura cursa din circuitul Cupei Mondiale de SkyRunning. Si impreuna cu alte 3 curse face parte din seria super sky race. Startul si finishul se intampla in faimoasa statiune Zermatt, Elvetia, la 1600 de metri altitudine. Spectatorii pot urmari pe un traseu urias ceea ce se intampla in timpul cursei. Tehnicitatea dusa la extrem a traseului le da mari batai de cap alergatorilor.

Romania a fost reprezentata in concursul feminin de Denisa Dragomir si Ingrid Mutter. Denisa a participat pentru prima data in cariera la o cursa din cadrul Matterhorn Ultraks. A avut un start extraordinar si s-a instalat pe locul 2 in ciuda unei concurente acerbe. La kilometrul 15 a cedat o pozitie. Denisa se afla la 9 minute de suedeza Astrom, noua senzatie din skyrunning si la un minut in spatele americancei Geraldi.

In acest timp, la finish, sosea italianul Daniel Antonioli, „noul rege al celei mai tehnice curse din lume”, dupa cum titrau cei de la Skyrunning. Antonioli a terminat in 3.30.15.

In ciuda unui asalt fantastic dat de Geraldi, Astrom a ramas pe locul 1 pana la finish. A terminat in 4.12.51. Cu un minut si 3 secunde in fata alergatoarei din SUA. Romanca Denisa Dragomir si-a pastrat si ea pozitia a treia. A terminat pe podium o cursa extrema si a dovedit inca o data ca este capabila sa faca fata celor mai puternice concurente din elita mondiala.

  Denisa a ajuns la finish in 4.27.36. Iar acest timp spune totul despre dificultatea traseului de doar 25 de kilometri.

Ingrid Mutter se afla pe pozitia a 17-a. Vom reveni cu rezultatul final al sportivei din Brasov.

UPDATE: Ingrid a terminat concursul pe locul 20 in 5 ore,24 de minute si 36 de secunde.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Skyrunning Facebook