Denisa Dragomir a reusit prima victorie din cariera intr-o etapa de Cupa Mondiala

451

Denisa Dragomir a castigat prima etapa din cariera in Cupa Mondiala de Skyrunning. Romanca a facut o cursa MARE la ZaCup SkyRace, in nordul Italiei. Alergatoarea a spulberat si recordul competitiei detinut pana astazi de Elisa Desco. „Sunt foarte, foarte fericita. Este prima mea victorie intr-o etapa de Cupa Mondiala”, a declarat Denisa pentru aimx.ro imediat dupa concurs.

Victorie pentru Denisa Dragomir, pentru prima oara in cariera, intr-o etapa din Cupa Mondiala de Skyrunning

15 septembrie 2019 va ramane o zi importanta in cariera alergatoarei din Arges. Si-a trecut in palmares prima victorie intr-o etapa de Cupa Mondiala. S-a intamplat in cursa ZACUP SkyRace, din nordul Italiei. Traseul are 27 de kilometri, cu  2650 de metri diferenta de nivel. Cel mai inalt punct este varful Northern Grigna (2410 metri). Alergatorii il „ating” la aproximativ 15 kilometri distanta de la start, timp in care acumuleaza si aproape 2300 de metri diferenta de nivel. Este o cursa destul de tehnica,dar si cu portiuni alergabile, in mare parte pe poteca, iar pana pe varf sunt doua zone extrem de dificile: cu scari si lanturi. Urmeaza apoi o coborare abrupta, solicitanta, spre locul de start si finish, comuna Pasturo, din provincia Lecco.

  Denisa a castigat cursa reusind si un nou record. A imbunatatit precedenta performanta (Elisa Desco 3.28’49”, in 2014), cu 16 minute: 3 ore, 12 minute si 48 de secunde.

Denisa Dragomir:”Era visul meu sa primesc un tricou cu insemnul – I AM A SKYRUNNER WINNER

M-am simtit foarte bine. Concurenta a fost extraordinara. M-am batut pentru locul 1 cu cea care conduce circuitul de skyrunning, Sheila Aviles Castano. Pe coborare eram cand eu, cand ea prima. A cazut de doua ori si am zis ca nu o mai tin picioarele. Am plecat atunci de langa ea si am vazut ca nu mai vine dupa mine. Am tras tare si am suferit in cursa pentru ca s-a alergat foarte tare la vale. Am pielea luata de pe degetele mari de la picioare si de pe calcaie. Dar sunt bucuroasa. Traversez un varf de forma si sper sa ma tina pana in noiembrie la Campionatul Mondial de Alergare Montana”a declarat Denisa pentru aimx.ro.

Cursa excelenta facuta si e Ingrid Mutter. Brasoveanca a fost aproape de podium

Romancele s-au simtit bine la Zacup SkyRace. Ingrid Mutter a fost aproape de locul al treilea, ocupat chiar de fosta detinatoare a recordului. Ingrid a terminat in 3 ore, 32 de minute si 21 de secunde, la 10 minute si 22 de secunde in spatele elvetiencei Elisa Desco. 

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo:Skyrunning