sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXA 11-a editie a DHL Carpathian Marathon are loc pe 18 iunie...

A 11-a editie a DHL Carpathian Marathon are loc pe 18 iunie la Cheile Gradistei

DHL Carpathian Marathon powered by MPG, ediția a 11-a, are loc pe 18 iunie la Cheile Grădiștei, Fundata. Evenimentul susține pentru a șasea oară cauza sportivilor români paralimpici, iar taxele de înscriere vor fi donate către ei. Alergatorii au de ales intre probele de semimaraton (21 k cu 1000 m diferență de nivel), maraton (de două ori bucla de semimaraton) sau ștafetă (de 3 sau 6 alergători – fiecare aleargă 7 km cu aproximativ 290 m diferență de nivel).

Toți participanții sub 18 ani beneficiază de înscriere gratuită la DHL Carpathian Marathon

Si cei mici au sansa sa alerge pe carari de munte. Crosul Copiilor (Kids Race) e dedicat participanților cu vârsta cuprinsă între 5 și 13 ani, iar vârsta minimă pentru participarea la proba de Ștafetă este 14 ani, respectiv 16 ani pentru Semimaraton. Până pe 31 mai taxa de înscriere este de 145 de lei pentru persoane fizice, apoi va crește. Te poti inscrie si tu, aici!!!

Cu prilejul DHL Carpathian Marathon va fi organizată la Cheile Grădiștei, Fundata și Ziua Sportului Paralimpic. Astfel, participanții la eveniment vor avea astfel ocazia de a-i cunoaște pe sportivii paralimpici din lotul României și de a interacționa cu aceștia, la diverse discipline sportive, precum tenis, tenis de masă, tir cu arcul sau atletism.

Din cauza pandemiei DHL Carpathian Marathon nu s-a mai desfasurat din 2019. Iulian Flipov, recordmanul national la 24 de ore de alergare, s-a impus atunci in proba de maraton cu timpul de 3 ore, 53 de minute si 17 secunde. Ionela Iorga a reusit sa castige competitia feminina.

Ultimele doua editii au fost sold-out. Aproape 10 mii de iubitori ai alergarii au luat startul la cele 10 editii de pana acum. 162 000 euro au fost donati.

Tot pe aimx.ro poti citi aici si despre incredibilul record in format Backyard Ultra, AICI !!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE