Simona Radiş este „Steaua în ascensiune” a canotajului la nivel internațional

73
Simona Radiş este

Simona Radiş este canotoarea română medaliată cu aur la Campionatele Europene la nivel sub 23 de ani. Pentru evoluția ei a fost premiată cu distincția „Steaua în ascensiune” a lunii decembrie. Distincția vine din partea Federaţiei Internaţionale de Canotaj.

Simona Radiş este la 21 de ani medaliată la competiţii extrem de importante. Alături de Simona, colega ei din barca de dublu vâsle feminin, Nicoleta Ancuţa Bodnar a contribuit la succesul internațional.

În luna septembrie, cele două sportive au câştigat medaliile de aur la Campionatele Europene de Canotaj la nivel sub 23 de ani. Întrecerile au fost la Duisburg, în Germania. O lună mai târziu, în octombrie, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au câştigat medaliile de aur şi la Campionatele Europene de Canotaj de la Poznan, în Polonia.

Simona Radiş este "Steaua în ascensiune" a canotajului la nivel internațional

Simona Geanina Radiş şi Nicoleta Ancuţa Bodnar, se numără printre cele 7 componente ale echipajelor calificate deja la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Simona Geanina Radis si Nicoleta Ancuta Bodnar au ajuns in fruntea clasamentului Cupei Mondiale de Canotaj. Întrecerea s-a desfășurat la Rotterdam. In Olanda a fost prima participare pentru Simona la competitia mondiala. Un alt rezultat de top care a contribuit la ascensiunea Simonei fiindcă s-a intors cu aur pentru Romania. Simona este originara din comuna Avrameni, Botosani. Simona Radiș si Ancuța Bodnar au revenit în barca de dublu vâsle feminin după două luni de antrenamente acasă efectuate departe de apă din cauza crizei pandemice.

Simona Radiș si Ancuța Bodnar sunt din nou împreună în barcă

Ancuta Bodnar este din Vatra Moldovitei iar in iulie, anul trecut a fost pe primul loc in Olanda. Rezultatul a fost obținut la cea de-a treia etapă a Cupei Mondiale de canotaj, gazduită de Rotterdam. In noiembrie 2019, a fost inclusă în „Samurai 2020”, programul de asistență specială a sportivilor cu potențial de a obține medalii la cea de a XXXII-a editie de vară a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Pe AIMX aflati aici și vești din sporturile de iarnă