Echipa Europei a castigat crosul de la Edinburgh cu 3 romance

0
1025

Trio de forta selectionat din Romania pentru echipa Europei la Great Edinburgh XCountry 2018. Roxana Elisabeta Birca, Ancuta Bobocel si Cristina Simion au concurat la crosul de 6km. de la Edinburgh, in Scotia. Echipa Europei l-a avut la juniori selectionat si pe Adrian Garcea.

Din Echipa Europei, Roxana Elisabeta Birca a fost la fel ca la Samorin 2017 cea mai buna dintre tricolore!

” Great XC Edinburgh cross country a devenit un cros de traditie aici in Anglia. E un cros foarte greu de parcurs.  Anul acesta am avut parte de un traseu foarte noroios. Ne-am descurcat si am obtinut un rezultat deosebit. Am castigat cu echipa Europei de senioare.In plus, punctajul general adunat de la categoriile juniori , seniori si stafeta mixta ne-a plasat pe locul 1. Am castigat Cupa pentru Europa”Echipa Europei a avut-o pentru a treia oara pe Bobocel in lot

Birca a terminat pe 7 in 21:31 crosul de 6 km. Castigatoare la individual a fost Yasmin Can in 20:58.  Pe doi a terminat din echipa britanica Emelia Gorecka (21:00), iar pe 3 de la echipa SUA, Molly Seidel (21:04).

Pentru departajarea celor trei echipe. Europa, Sua, Marea Britanie, s-au luat in considerare timpii primelor 6 reprezentante.

Pentru echipa castigatoare ordinea a fost: (1) Can, (4) Burkard, (5) Lugueros, (7) Roxana Elisabeta Birca si (14) Cristina Simion.(15 ) Ancuta Bobocel a alergat in continuare cu probleme.

Gasiti rezultatele aici!

” Este a 3 a editie cand sunt selectionata in echipa Europei. La primele 2 editii am venit pe 5 la individual. Este a treia oara pe podium. Din nou aur ca la prima editie. La a doua am castigat cu echipa medalia de argint. Din pacate am o durere in talpa sub degetul mare. Inainte de Europenele de cross trag de aceasta durere. Am facut doua saptamani de fizioterapie, dar inca nu este vindecata zona. Pe 16 ianuarie plec in cantonament impreună cu Eva Maria si Daniel in Portugalia. Ma voi pregati pt Campionatul Mondial de semi maraton din martie.” -Ancuta Bobocel

Echipa Europei l-a avut pe Garcea in lot la EdinburghLa juniori Adrian Garcea a facut parte din Echipa Europei si a castigat.

Timpul lui Adrian a fost 19:53 la 6 km. si a ocupat locul 10 la individual. Din aceeasi echipa cu Garcea, Haugen s-a impus la individual cu 19:13.

„A fost o cursa foarte diferita fata  de ce am alergat pana acum. Am avut un traseu dificil care necesita o pregatire buna. Ma bucur ca am putut sa fac fata si sa imi ajut coechipieri. A trebuit sa imbin Crosul cu pista in perioada de pregatire. A fost cam dificil sa ma pregatesc pentru doua probe. Programul meu pe anul acesta este sa reusesc un record national la 3000m in sala si sa castig Campionatul Balcanic de juniori. In vara voi avea ca obiectiv o clasare cat mai buna la Campionatul Mondial de juniori.” -Adrian Garcea

Autor: Ovidiu Petenghea