Editie aniversara Semimaraton Brasov, cu 1000 de alergatori la START. Rezultate.

0
172

Semimaraton Brasov, competitie de alergare montana, a ajuns in 2023 la editia a zecea. Startul concursului s-a dat din Piata Unirii, „inima” Scheiului – Brasovul Vechi, iar cei aproape 1000 de alergatori au avut de ales intre doua probe: cros si semimaraton. Madalina Florea si Nicolae Balan s-au impus in cea mai lunga proba: 21 de kilometri, cu 640 de metri diferenta de nivel.

Semimaraton Brasov, editia a 10-a, s-a desfasurat pe 8 aprilie, iar alergatorii au avut parte si de multa zapada pe traseu

Madalina Florea

Intr-un peisaj mai degraba hibernal s-a desfasurat a 10-a editie Semimaraton Brasov. Alergatorii s-au bucurat de participarea la unul dintre evenimentele, de alergare, devenite traditionale pentru Brasov. Madalina Florea a castigat detasat proba de semimaraton, la feminin. Sportiva de la CSM Sighisoara a oprit cronometrul in 1.32.03. „O noua reusita pentru mine si colegii mei. Vreau sa felicit organizatorii pentru modul exceptional in care au aratat traseele, in conditiile in care ne aflam acum, dupa valul de ninsori si pe toti participantii care au ales sa alerge si sa se intreaca aici”, a declarat Madalina Florea, medaliata cu bron in 2022 la Campionatul Mondial de Uphill.

Brasoveanca Ingrid Mutter a urcat pe a doua treapata a podiumului. Ingrid, o obisnuita a competitiei a incheiat traseul in 1.41.35. Iar pe locul 3 s-a clasat Paula Dogaru: 1.45.37.

Nicu Balan si Bogdan Damian au dat o „batalie” pe cinste pentru locul 1

Nicu Balan si Bogdan Damian sunt proaspeti colegi de club, ei reprezentand Datacor Running Team. Nicu a reusit sa ajunga primul la finish cu un avantaj de 11 secunde (1.24.14) in fata lui Bogdan Damian, unul dintre romanii cu cele mai bune rezultate, obtinute de-a lungul timpului, la Campionatele Mondiale de Alergare Montana. Pe locul al treilea s-a clasat Dorin Rusu 1.27.13.

Podium Semimaraton Brasov 2023

Robert Hajnal, cel mai valoros ultramaratonist roman, a fost pe pozitia a sasea, cu timpul de 1.28.48.

Crosul de 10 km a fost castigat de Rares Miklos in 42 de minute si 42 de secunde. La feminin s-a impus Vasile Theodora 54.43.

Rezultatele complete le gasiti, AICI!!!

aimx.ro iti recomanda Festivalul International de Ultramaraton, Transylvania 6 Days, un concurs care te asteapta la Reghin cu 5 provocari, intr-o organizare de top si cu concurenti din 10 tari. Detalii aici: www.transylvania6days.ro

Autor: Vlad Lucian Arhire