David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

0
149
David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris
Susra Facebook FRNPM

David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. A înotat perfect, a încheiat proba în 47,61 și a făcut baremul pentru Jocurile Olimpice de la Paris!

David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris
Sursa FRNPM

David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris după victoria de la 100 metri liber în finala de la Otopeni! Sportivul antrenat de Adrian Rădulescu a câștigat al 5-lea titlu la actuala ediție a Naționalelor de Natație.

”Mi-am propus să fac baremul chiar astăzi, dar am zis că nu e nicio grabă. Asta e frumos, când nu îți dorești ceva cu orice preț, reușești. La orice competiție mergem, eu și antrenorul meu ne propunem să fim ignoranți față de limite. Mă bucur că am obținut biletul pentru Jocurile Olimpice”- a declarat David Popovici în direct la TVR.

Top trei la 100 metri liber a fost completat de Constantin George Alexandru Stoica și de Patrick Sebastian Dinu.

La actuala ediție a Naționalelor, David a stabilit un nou record național la 50 de metri fluture. După sportivul antrenat de Adrian Rădulescu, top trei a fost completat de Denis Laurean Popescu (23,95) și de Andrei Anghel.

Nou record național pentru David Popovici la 50 de metri fluture
sursa FRNPM

Cu o zi înainte de record, David a câștigat probele de 50 metri liber și 100 metri spate. Multiplul campion este înscris în total în 6 probe individuale la Campionatele Naționale de la Otopeni.

La 50 metri liber, campionul de la Dinamo s-a impus în fațasportivilor Constantin George și Alexandru Stoica.

În proba de 100 metri spate, Popovici a ieşit învingător devansându-l pe Denis Laurean Popescu de la CS Olimpia Bucureşti. Pe trei a terminat Robert Andrei Badea. 

La competiţie s-au înscris 530 de sportivi, 234 la feminin şi 296 la masculin, potrivit Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Alături de David în echipa campionilor este și Daria Măriuca Silişteanu care a adus al treilea titlu naţional clubului Dinamo în prima zi a întrecerilor, la 100 metri spate.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Bucură-te de primăvară, în natură, cu alergare și peisaje superbe la competiția www.urmepeplay.ro !

Autor: Ovidiu Pețenghea