Eduard Grosu a castigat etapa a 3-a in Turul Romaniei si pleaca in Belgia

127
Eduard Grosu a castigat etapa a 3-a in Turul Romaniei si pleaca in Belgia
Sursa foto Turul Romaniei

Eduard Grosu a castigat etapa cu start la Targu Mures si final la Lacul Sfanta Ana. Edi este purtatorul tricoului galben, pentru cel mai bun ciclist la general.

Eduard Grosu a castigat etapa cu sosirea la Lacul Sfanta Ana. Caravana a strabatut 203,4 kilometri cu start din Targu Mures.

”Mă simt foarte bine! Am fost într-o formă foarte bună! Am câştigat datorită lui Serghei Ţvetcov. A făcut un lucru foarte bun pe final. M-a lansat perfect în ultimii 500 de metri. Am lansat sprintul la 200 de metri de final. Știam că nu are cine să mă mai bată, aveam picioare foarte bune. Am urmărit toate atacurile din ultimii 2-3 km. Îmi pare bine că am câştigat, dar îmi pare rău că în seara asta o să plec şi nu pot să apăr tricoul.”-Eduard Grosu

Parcursul lui Eduard Grosu se incheie in Mica Bucla. Motivul a fost dezvaluit de rutier.

Eduard Grosu a castigat etapa a 3-a in Turul Romaniei si pleaca in Belgia

”Nu voi mai lua startul, pentru că trebuie să plec în Belgia şi am un concurs duminică acolo”, a declarat Grosu imediat după etapă, pentru Turul Romaniei.

Etapa a treia s-a desfăşurat pe traseul Târgu Mureş – Livezeni – Miercurea Nirajului – Sărăţeni – Sovata – Odorheiu Secuiesc – Miercurea Ciuc – Bixad – Lacul Sf. Ana (203,4 km).

Kazahul Matvei Nikitin (Vino Astana Motors) a primit tricoul roşu de cel mai bun sprinter, dar şi pe cel verde, de cel mai bun căţărător. Suedezul Erik Bergstroem Frisk (Bike Aid) este noul purtător al tricoului alb, de cel mai bun rutier Under-23.

Etapa a patra este programata cu plecarea de la Cârţişoara (jud. Sibiu), pe Transfăgărăşan, până la Curtea de Argeş (209,5 km).

Cea de-a 53-a ediție a Turului României a debutat pe 8 septembrie la Timișoara, cu o cursă prolog, aceasta fiind urmată de 5 etape. Etapa finală e in program pe 13 septembrie, la București. În total, caravana ciclistă va parcurge un traseu de peste 800 km.

Pe AIMX aflati aici despre victoriile Romaniei la intrecerile ecvestre balcanice.

Autor: Ovidiu Pețenghea