Florin Simion a revenit cu succes dupa pauza din martie. Rezultate

147
Florin Simion a revenit cu succes dupa pauza din martie. Rezultate

Florin Simion a revenit de la intrecerile virtuale la alergarea in natura.
Daca in primele saptamani din starea de urgenta isi pierduse complet interesul pentru alergare, usor-usor dorinta si nevoia de miscare au revenit.


Florin Simion a revenit intr-un ultramaraton alergat individual pe 2-3 August (AUTISM 24h MAREA NEAGRA).

”Am alergat pe strazile din jurul casei, in padurea Rosu, dar si in curte noaptea ( 10Km pe un traseu de cca 50m). Mai bine de 10Km din cei 103Km atinsi la final, i-am parcurs alaturi de fiul meu Pavel (in alergare sau pe bicicleta, el).”-Florin Simion

Revenirea la o competitie oficiala, non-virtuala, a fost pe 25 Iulie la SUBCARPATI TRAIL RUN (Editia I – Cocorastii Mislii). Florin a alergat in proba de Cros (12,7Km).

”Desi poate parea cliseu mi-am dorit  si am reusit sa ma bucur efectiv de alergare si de reintalnirea cu prietenii alergatori, in special cei de la TTR. M-am simtit excelent  pe dealurile inalte din Prahova. Am copilarit undeva foarte aproape de zona de concurs. Am terminat pe Locul 15, in 01:12:13.”

Florin Simion a revenit cu succes dupa pauza din martie. Rezultate

Primul maraton dupa pauza fortata a fost un eveniment inedit, realizat si alergat intre prieteni si anume MARATONUL PE AICI NU SE TRECE (Editia a X-a), pe data de 6 August.

”S-a alergat in grup, nu a fost o competitie propriu-zisa. Alergarea s-a facut in Adjudul  Vechi in curtea maratonistului Ilie Rosu si pe camp. Iar premierea a avut loc la Marasesti, in fata Mausoleului. Am participat la toate editiile acestui maraton realizat in onoarea soldatilor romani cazuti in Primul Razboi Mondial pe aliniamentul Marasti-Marasesti-Oituz.”

Pe 8 August Florin a alergat la ultima etapa a CROSULUI PENTRU VIATA, in Parcul IOR. Am castigat aceasta etapa, la proba de 9Km, terminand pe locul 4 la general.

In aceeasi luna, Florin a bifat un “challenge” virtual realizat de Runners ClubHERO CHALLENGE.

”Am ales distanta cea mai lunga: 300Km. Am terminat pe locul 4, cu un  timp total cumulat de 26:58:00, avand un ritm mediu de 5:24/km. Principalele doua concursuri ale anului au fost ultramatoane (de 24H, respectiv de 12H) alergate la o distanta de o saptamana, strangand peste 100Km la fiecare dintre ele. A fost o mica nebunie a mea, o provocare din care am iesit onorabil, zic eu.”

Florin Simion a revenit in concursuri internationale. A alergat la ULTRA PARK WEEK-END (Pabianice – Polonia), proba de 24H.

”Nu m-am pregatit mental in mod special pentru aceasta, am considerat-o mai mult un antrenament. M-am setat sa-mi nu-mi irosesc toate fortele. Au iesit 155Km in 22H (ultimele doua ore nu am mai alergat). Starea fizica de la final a fost mai buna ca niciodata intr-o astfel de cursa.”

Florin a facut pregatirea fizica si concentrarea mentala din timpul verii pentru competitia din nordul Serbiei – ULTRAMARATON PALIC (5-6 Septembrie).

”Initial eram inscris la proba de 24H, insa adaugand in lista mea si competitia din Polonia, am fost nevoit si am decis sa alerg in Serbia 12H, fiind si prima data cand participam la aceasta proba.

Provocarea principala legata de acest concurs a fost cum sa ajung acolo si daca pot ajunge. Am fost nevoit sa efectuez testul Covid 19, ceea ce a reprezentat un stres imens. Am plecat din Bucuresti inainte sa aflu rezutatul. La Timisoara am primit rezultatul negativ si m-am mai linistit. Am primit totusi  un sprijin incredibil de la organizator. Am fost invitatul lor special, ei asigurandu-mi si toata deplasarea pe teritoriul Serbiei.

Primirea minunata oferita de organizatori (in frunte cu Elvira Janosi) si conditiile puse la dispozitie mi-au facilitat o buna odihna si recuperea pe ultima suta de metri.”

Florin a fost singurul reprezentant al Romaniei la ULTRAMARATON PALIC 2020, steagul tricolor si tricourile cu Romania oferind culoare evenimentului. Startul in proba de 12H s-a dat la ora 12 noaptea.

AIMX va propune un articol dedicat lui Florin si intrecerii Palic saptamana viitoare

Pe AIMX puteti citi aici toate vestile din Turul Romaniei.

Autor: Ovidiu Pețenghea