Eduard Grosu a castigat Turul Romaniei la Ciclism. Edi nu a mai concurat in Belgia

128
Eduard Grosu a castigat Turul Romaniei la Ciclism. Edi nu a mai concurat in Belgia

Eduard Grosu a castigat Turul Romaniei la Ciclism. Ultima etapa l-a gasit pe Edi pe locul secund. Italianul Andrea Guardini s-a impus pe circuitul Piata Presei Libere – Soseaua Kiseleff – Arcul de Triumf – Soseaua Regele Mihai I – Piata Victoriei si retur. Etapa s-a incheiat pentru invingator dupa doua ore 14 minute si 25 secunde pe cei 100 km.

Eduard Grosu a castigat Turul Romaniei la Ciclism, editia cu numarul 53.

„Sunt fericit, cu siguranţă, chiar dacă nu acesta a fost planul meu. În plan aveam să fac doar primele trei etape şi apoi să plec în Belgia. Aveam o competiţie cu echipa. Am luat-o etapă cu etapă, să văd ce rezultate pot obţine. Din fericire, am reuşit să câştig la Lacul Sf. Ana, am preluat tricoul galben. Era foarte dificil să plec cu tricoul galben. Federaţia a cerut echipei să mă lase să continui competiţia în România. Am reuşit să câştig etapa, după ce Serghei Ţvetcov s-a sacrificat pentru mine, a făcut o muncă extraordinară.”-Eduard Grosu

Eduard Grosu a castigat Turul Romaniei la Ciclism. Edi nu a mai concurat in Belgia

Edi a subliniat importanta echipei care a contribuit la succesul in Turul Romaniei!

”În primele etape, echipa Steaua, Torpedo şi echipa naţională au lucrat perfect pentru a menţine tricoul. Eu nu aveam neapărat o mentalitate de a aduce tricoul, pentru că e o presiune. Am luat-o în joacă, pentru că urma să plec în Belgia. Dar ieri când m-am trezit cu tricoul în cameră am ştiut că o să câştig Turul României. Aş fi dorit să închei cu încă o victorie, din nefericire am greşit puţin raportul la sprint, am ajuns paralel cu Guardini, dar în ultimii 50 de metri i-am dat un pinion mai mic şi s-au blocat puţin pedalele.”

Eduard Grosu a dominat editia cu numarul 53 din Turul Romaniei

”Sunt bucuros că am câştigat două etape. Am câştigat clasamentul general şi nu am ieşit în nicio etapă din primii trei, ceea ce îmi dă speranţe pentru competiţiile de săptămâna viitoare. Voi avea Turul Luxemburgului, iar duminica viitoare cu siguranţă voi putea face un rezultat bun la Campionatele Mondiale. Aş vrea să mulţumesc federaţiei pentru că a fost o competiţie foarte frumoasă, cu toate că suntem într-un an foarte dificil, în pandemie. Dar mă bucur că forma mea este foarte bună şi că am aceste rezultate. Am muncit foarte mult în pandemie, rezultatele au început să apară şi sunt sigur că nu se vor opri până la sfârşitul anului”.

Pe AIMX aflati aici vesti despre succesul pentru Romania in Hipism la Cupa Balcanica de Dresaj.

Sursa Turul Romaniei