Eduard Grosu are 183 kilometri in etapa a doua din Croatia dupa un top 3

260
Eduard Grosu are 183 kilometri in etapa a doua din Croatia dupa un top 3

Eduard Grosu are 183 kilometri intre Slunj si Zadar. Edi a ajuns in Croatia dupa evolutia de la Mondiale. Prima etapa a terminat-o la Lipik. A fost un sprint in etapa de 200 de kilometri. La Osijek, Eduard a ajuns dupa ce a concurat 215kilometri pe ploaie la 8°C. A urmat  o zi  de zbor fara refacere.  S-a intrecut apoi in prima etapa din Croatia pentru victorie si a terminat pe 3!

Eduard Grosu are 183 kilometri in etapa a doua din Turul Croatiei. Este ultimul Tur pe etape din acest an pentru Edi.

Etapa a 5-a va aduce plutonului un final in catarare la Platak. Finala va fi in capitala. La Zagreb ciclistii vor ajunge pe piatra cubica. Vor concura intr-un circuit in fata publicului croat.

Eduard Grosu concureaza in Croatia dupa intrecerea pe ploaie,frig, cu multe cazaturi si abandonuri la Mondiale.

Eduard Grosu are 183 kilometri in etapa a doua din Croatia dupa un top 3” A fost o cursa foarte dificila. Din punct de vedere al traseului cat si din punct de vedere al conditiilor meteorologice nefavorabile. Fiind singurul reprezentant al ROMÂNIEI, era dificil pentru mine sa fiu protejat in cursa. Am decis sa incerc sa ma infiltrez in evadarea zilei. Dupa mai multe atacuri esuate, am reusit sa intru in grupul atacantilor. Acolo se afla Carapaz. A facut un ritm foarte puternic pe catararea pe care ne aflam. Cu aproximativ 400m de varful ei, picioarele mele au explodat. Asta si din cauza temperaturii scazute si a ploii. Am asteptat cuminte in pluton finalul. La intrarea pe circuit, am gresit un sens giratoriu, intrand pe partea lunga a lui. Am pierdut foarte multe pozitii. Am recuperat relativ rapid. In momentul in care era bine pozitionat, Gilbert a cazut chiar in fata mea. Am prins plutonul dar dupa putini kilometrii plutonul a accelerat sesizabil. Picioarele mele nu au reusit sa faca fata. Am continuat timp de 3 ture. Restul ciclistilor din grup au decis sa se opreasca. Am fost oarecum nevoit sa ma opresc si eu. Imi pare rau pentru rezultat! La un asemenea nivel, fara ajutorul unui coleg nu se poate face nimic.”-Eduard Grosu 

Eduard Grosu are 183 kilometri in etapa a doua din Croatia dupa un top 3Eduard Grosu are 183 kilometri in etapa a doua din Turul Croatiei. A fost un sezon lung, cu 87 de zile de concurs pana in momentul de fata si oboseala incepe sa se faca simtita.

Pe AIMX aflati AICI ce se intampla in spital cu Daniel Toader, dupa ce alpinistul a fost pe varful Manaslu, 8163 metri, Himalaya.