Doi ultramaratonisti organizeaza in Romania primul ultramaraton de tip ”survival race”

782

Doi ultramaratonisti romani cu experienta, Andrei Gligor si Dan Nica, organizeaza, in premiera, in tara noastra un ultramaraton de tip ”survival race”. Competitia de o saptamana va avea loc anul viitor, in perioada 10-16 august. Inscrierile au inceput insa de marti, 1 octombrie.

 Cei doi ultramaratonisti au denumit concursul ”Ultra Race Romania – Where Legends Meet”

Doar 30 de curse de tip ”survival race” sunt organizate la nivel mondial, dintre care doar 3 in Europa, inclusiv cea din Romania de anul viitor. In tara noastra, evenimentul de anduranta va avea loc in zona Buzaului.

Ce presupune cursa de tip ”survival race”? Sportivii vor alerga 250 de kilometri in 7 zile, cu un rucsac in spate. In el trebuie sa incapa toate lucrurile necesare supravietuirii – mancare, produse medicale si de igiena personala. Vor avea de parcurs 6 etape.

 Fiecare participant care pleacă de la start își va scrie pe traseu legenda personală. Mai mult decât atât, traseul nu va duce lipsă de povești locale și mistere ale naturii” – Andrei Gligor, organizator Ultra Race Romania.

 Participantii vor afla traseul exact cu o zi inainte de start, pe 9 august 2020

 Pana acum se cunosc foarte putine detalii despre traseul pe care ultramaratonistii il vor parcurge intr-o saptamana, in care vor fi nevoiti sa se descurce de unii singuri.

Organizatorii ultramaratonului au anuntat doar cateva dintre punctele cheie ale traseului. Printre ele se numara Lacul vulturilor, un loc plin de mister, Cosca – supranumita si cascada comorilor sau Printesa Lera din Valea Chiojdu. Alergatorii nu vor ocoli Tara Luanei, Poarta lui Dumnezeu, Vulcanii noroiosi si nici Pietrele vii. Mai multe detalii despre documentele necesare inscrierii si taxa de inscriere gasiti aici.

 Ultramaratonul de tip Survival Race sustine si cauza copiilor care sufera de autism. O parte din taxa de inscriere va ajunge la asociatia Autism Voice. 

 Nu trebuie să uităm că o cursă de 250 km are o linie de finish, însă cursa copiilor bolnavi de autism nu se termină niciodată. Participând la Ultra Race Romania, alergătorii vor contribui si la drumul spre normalitate a copiilor cu turburări din spectrul autist, Andrei Gligor.Tot pe aimx.ro poti citi despre ambitiile Alexiei Hecico, alergatoarea care studiaza business-ul la Universitatea Buffalo, USA, dar vrea medalie olimpica, aici!!!

Autor: Valentin Chisoceanu