Daniel Toader catre varful Manaslu, 8163 metri, Himalaya

476
Daniel Toader catre varful Manaslu, 8163 metri, Himalaya

Daniel Toader a comentat de pe patul de spital socul trait catre varful Manaslu! Daciana Leonte a inceput pe 30 august expeditia cu Daniel Toader catre varful Manaslu, 8163 metri, Himalaya. In weekend o poloneza de 50 de ani si-a pierdut viata pe cel de al optulea varf ca inaltime din lume. Aimx i-a dedicat un articol Dacianei pe care il puteti citi AICI!

Daniel Toader isi aminteste franturi din filmul expeditiei pe care a avut-o pe Manaslu. Este sub supraveghere in spital si se va intoarce in Romania aproximativ intr-o saptamana.

Daniel Toader catre varful Manaslu, 8163 metri, Himalaya”Nu imi mai amintesc foarte clar firul evenimentelor! De cateva zile incerc sa il reconstruiesc. Pe 26 seara pe la ora ora 21:00 am plecat spre varf. Nu am putut cu o zi inainte cu Daciana pentru ca am intârziat. Am plecat incet, incet. Am fost depasit pe parcurs de toti care aveau oxigen si sherpa.  Dupa 9 ore s-a facut soare. Au tot urmat corzi fixe si finalul. Am inteles ca mai multi sherpa m-au vazut de departe aproape de varf. La coborare totul s-a schimbat. A fost un shut down al mintii. Totul s-a deformat! Stiam cine sunt dar nu unde. Parea ca am ajuns intr-un sat dar nu ma primea nimeni sa ma cazeze si multe alte fantezii.”-Daniel Toader

Daniel Toader a suferit degeraturi la maini si picioare!

”Noaptea de 27 spre 28 am stat pe undeva pe afara in zapada. Probabil la 7800 metri fara sac. Eram constient pentru ca puteam sa merg totusi dar nu aveam directie. Pe 28 cred ca dupa ora 12 a aparut cineva langa mine. Erau sherpa de la Seven summits trimisi sa ma recupereze. Nu am inteles ce voiau. I-am intrebat ce altitudine e. Pana la urma m-au ajutat sa ajung la tabara de la 4 7500 metri si la tabara de baza.”-Daniel Toader

Daniel Toader a fost la peste 7500 aproape 2 zile. Acum este in spital in Kathmandu cu degeraturi la maini si picioare. La picioare mai grave. Toți s-au minunat ca a supravietuit atatea ore la peste 7500 de metri.

In misiune cu Daniel a fost si Daciana Leonte pe Manaslu Summit -26 septembrie-ascensiune fara oxigen suplimentar si fara sherpa! Articolul este aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea