sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăCICLISMEduard Grosu castiga Proba Adevarului! Duminica ia startul la fond

Eduard Grosu castiga Proba Adevarului! Duminica ia startul la fond

Eduard Grosu castiga Proba Adevarului la Campionatele Nationale de Sosea in judetul Sibiu. Pentru al doilea an consecutiv Grosu a reusit sa-si apare titlul de campion national la proba de contratimp! A fost un contratimp destul de dificil pentru ca in momentul startului a inceput o ploaie torentiala. Dupa aproximativ un sfert de ora de asteptare, startul a fost amanat.

„Eu incepusem deja incalzirea, a trebuit sa ma opresc, sa ma incalzesc din nou. Am avut si o problema, am fost nevoit sa folosesc roata lenticulara pe care o pregatisem de joi crezand ca o sa fie traseu uscat.  Am pierdut putin timp la intoarcere. Am luat startul, am mers foarte bine pe prima parte care era in urcare, aveam un avans de 33 de secunde iar apoi pe primul viraj de intoarcere mi-a fugit bicicleta. Am prins o rafala de vant si cum aveam roata plina pe spate si roata de 80 de mm pe fata (foarte inalta) bicicleta a inceput sa trepideze si m-a scos foarte urat in viraj. A fost o bucata de 5 km in care nu am mai riscat si am pierdut ceva timp fata de Cristea care a venit pe locul doi. Pe ultimii 10 kilometri am mers bine, pentru ca soseaua a inceput sa se usuce si nu mai era chiar atat de tehnic.”

Eduard Grosu castiga Proba Adevarului in fata lui Cristea! Pe trei a fost Carol Eduard Novak.

Duminica este proba de fond.  Grosu isi doreste victoria si sansa  sa imbrace tricoul de campion national. Se anunta o cursa dificila. Eduard este singur. Echipele au tactica stabilita pentru duminica.

„Traseul ma avantajeaza catararile sunt foarte aproape una de alta si o evadare nu poate sa ia foarte mult timp. Nu e doar un singur sportiv favorit. Steaua, echipa continentala MSTina, echipa lui Eduard Carol Novak, sunt echipe care pot sa faca un concurs tactic care sa ma scoata din jocuri.”

Eduard Grosu castiga Proba Adevarului si felicita organizatorii.

„A fost pentru prima data cand am avut o rampa de plecare la Campionatele Nationale. Securitatea drumului a fost ok. Premierea s-a desfasurat rapid. Nu am asteptat ca in alti ani. Eu sunt fericit ca mi-am aparat titlul la contratimp. Aceasta proba este a adevarului, pentru ca esti  tu cu tine insuti si impotriva cronometrului.”

AUTOR: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE