Elena Daniela Stere si-a schimbat viata prin Judo. La Belgrad a fost in Top!

701
Elena Daniela Stere si-a schimbat viata prin Judo. La Belgrad a fost in Top!
Elena Daniela Stere si-a schimbat viata in clasa a treia cand a inceput sa practice Judo. Acum are 20 de ani si reprezinta cu succes Romania in Europa. Campioana nationala la sub 23 de ani, Stere a obtinut prima medalie europeana, la Belgrad in etapa de Cupa din Serbia. De la prima sedinta pana in prezent Elena Daniela Stere a stiut ca Judo este sportul care o va forma in viata.
„Eram in timpul orelor și am fost intrerupti de o persoana care dorea sa ne dea niste pliante pe care scria ca ne asteapta la scoala de judo a clubului CSM Pitesti. Acolo am fost anuntati ca vom invata tehnici de autoaparare si ne vom juca disciplinat. Mi s-a parut ceva extraordinar deoarece tatal meu imi spunea mereu sa ma duc la un sport de contact pentru ca ma bateam mereu cu copiii in fata blocului .”

Elena Daniela Stere a stiut de la primul antrenament  ca Judo vrea sa faca in viata .

„Imi iubesc , imi admir si imi respect din tot sufletul antrenorii care m-au pregatit nu numai pentru concursuri ci si pentru viata. Antrenorii care m-au pregatit sunt domnul Palarie Corneliu si Ionita Valentin. Le multumesc ca au avut incredere si rabdare cu mine. In prezent sunt pregatita de domnul Florin Bercean, Simona Richter si Andreica Geanina. Sunt antrenorii care isi dau toata silinta in pregatirea tuturor sportivilor si ii admir pentru aceasta daruinta .”
Stere a avut si momentele grele in Judo.
„A trebuit sa plec de acasa si sa ma despart de parintii mei dar, prietenul meu aflandu-se la Cluj m-a ajutat sa trec mult mai repede peste aceasta despartire. M-a incurajat tot timpul si mi-a spus ca o sa fie bine. A avut o influenta foarte mare asupra mea si a performantelor mele .”
Elena Daniela Stere a vorbit pentru AIMX despre obiective.
„Vreau sa demonstrez ca nu am fost adusa la lotul National fara sa merit. O sa ma antrenez din ce in ce mai mult. Vreau sa urc treapta cu treapta pana cand am sa ajung pe cea mai inalta . Acum ma voi antrena pentru Cupa Europeana din Slovenia si imi doresc sa punctez si acolo cu o medalie .”
AUTOR: Ovidiu Pețenghea