Medalii la Judo in Cupa Europeana. Natea are concluziile

622
Medalii la Judo in Cupa Europeana. Natea are concluziile

Medalii la Judo in Cupa Europeana cucerite de Natea, Radu, Stefan-Caprioriu si de Stere. Daniel Natea a castigat medalia de argint la categoria plus 100 de kilograme.

Radu Valentin a obținut o medalie de bronz la categoria minus 100 de kilograme.

Medalii la Judo in Cupa Europeana si la feminin. Corina Stefan, fosta Caprioriu si Elena Stere au castigat medaliile de bronz la categoriile 57 de kilograme, respectiv 52 de kilograme.

Daniel Natea a fost invins in finala de Culum Zarko, detinatorul titlului in Serbia.

„Am avut patru meciuri. Trei dintre ele le-am castigat. In finala am cedat in fata campionului Sebiei. A fost un concurs bun. Saptamana trecuta am castigat la Madrid. Per total si la Belgrad a fost bine. Adversarii au fost cunoscuti, m-am mai batut cu ei. Am avut cu un sarb pe care l-am invins la Ippon. Am castigat si al doilea meci impotriva unui croat, tot prin Ippon. In penultimul meci am luptat cu vicecampionul Serbiei si l-am batut la Ippon. In finala campionul Serbiei m-a prins in fixare.” a declarat Daniel Natea pentru Aimx.ro.

Sunt doua medalii consecutive cucerite de Daniel Natea. La Madrid a castigat  dupa ce l-a invins in optimi pe spaniolul David Fernandez. Sportivul nascut pe 21 aprilie 1992 a trecut in sferturi de germanul Andre Breitbarth. In semifinale Natea a luptat cu Irinel Vasile Chesaru Grigoras. Sportivul care reprezinta Spania.

Daniel Natea a castigat medalia de aur la Madrid in fata rusului Soslan Bostanov.

Daniel Natea nu a fost afectat de atmosfera din sala la Belgrad. Presiunea publicului a fost insa pe arbitrii. La doua saptamani urmeaza Grand Prix-ul din Zagreb si cel de la Budapesta si apoi Campionatul Mondial de la Baku din Azerbaijan. Natea are stagii de pregatire la Roma, in Italia, apoi in Spania ca sa progreseze. Natea se antreneaza cu Adrian Croitoru de la Dinamo si cu Florin Bercean, vicepresedintele Federatiei Romane de Judo.

Autor: Ovidiu Pețenghea