Erick Rogoz Lorincz este aproape de Top 10 european la Triatlon

727
Erick Rogoz Lorincz este aproape de Top 10 mondial la Triatlon

Erick Rogoz Lorincz se afla pe locul 12 in ierarhia europeana a juniorilor, intr-un clasament dominat de spaniolul Romaric Forques. Federatia Romana de Triatlon l-a premiat pe Erick inca din 2016 la Gala Triatlonului Romanesc.

Erick Rogoz Lorincz a primit premiul pentru cea mai promitatoare speranta in Triatlonul romanesc si de doi ani continua progresul.

La Gala Triatlonului Romanesc,  Erick a fost nominalizat, recompensat simbolic si incurajat pentru un viitor de succes in Triatlon. In aceeasi gala din 2016, Antoanela Manac si Ciprian Balanescu au fost desemnati triatlonistii anului.

Erick Rogoz Lorincz face parte din clubul sportiv Politehnica Cluj-Napoca.

Erick Rogoz Lorincz a participat la Campionatul National de Supersprint din data de 16.06. Erick a castigat la Open si la categoria de Juniori cu timpul 34:06 . In data de 23.06 a participat la Cupa Europeana de Juniori de triatlon din Bucuresti unde a obtinut locul 5 cu timpul de 54:43 din 33 de concurenti din 11 tari .

„A fost un concurs puternic! Am reusit sa ies din apa al 9 lea. Cu un pic de efort am prins primul pluton la bicicleta. Alergarea a mers destul de bine. Urmatorul obiectiv este peste doua saptamani cand voi participa la calificarile din Banyoles, in Spania pentru Olimpiada de Tineret din Buenos Aires – Argentina . Sper sa prind o zi buna si sa ma calific .”

Dupa rezultatul de sambata Erick Rogoz Lorincz a urcat pe locul 12 la juniori in Europa!!!

Antrenorul lui Erick este Iosif Crisan. Programul sau incepe cu inot in fiecare dimineata de la ora 6!

„Urmatorul antrenament incepe de la 14:30-17:30 care este combinat (bicicleta  si alergare ) depinde de intensitatea antrenamentului. La competitia de la Banyoles plecam cu o saptamana pentru acomodare. Vor fi 70 concurenti din cel putin 30 de tari. Din Romania sunt singurul care reprezint tara noastra la baieti.”

Credit foto – Radu Cristi

Autor: Ovidiu Pețenghea