Evolutia biatlonistului George Buta, campion la schi role, la start in 2021.

103
Evolutia biatlonistului George Buta, campion la schi role, la start in 2021.

Evolutia biatlonistului George Buta a inceput in acest an in etapa de Cupa Mondiala de la Hochfilzen. A terminat pe 24. Au urmat intrecerile de la Oberhof, Antholz cu loc 18 de referinta si participarea la Europene. George a terminat la 9 secunde in spatele lui Cornel Puchianu, pe pozitia cu numarul 32. George a facut o cursa cu doua ratari in poligon, ambele la „culcat”.

Evolutia biatlonistului George Buta, campionul Romaniei la biatlon role in sezonul de iarna.

In sezonul de iarna, in perioada precompetitionala are 11 antrenamente pe saptamana, iar cand sunt competitii, de cinci ori. Schi combinat cu trageri.

George Razvan Buta a castigat in fata lui Denis Serban la Campionatele Nationale de Biatlon Role. Succes pentru Dinamo in fata sportivilor de la CSA. Al treilea a fost Cornel Puchianu.

La Europene, Cornel Puchianu a fost cel mai bine clasat roman.  A terminat pe 29 proba de 20 de kilometri cu 4 treceri prin poligon. 

George Buta are in palmares evolutia la Jocurile Olimpice din 2018. La individual a concurat desi tusea non-stop. La sprint nu a putut concura din cauza ei. La Pyeong Chang a fost la individual pe 37. George a terminat pe 14 la stafeta de 4 x 7,5 kilometri intrecerea olimpica. La Festivalul Olimpic al Tineretului European, in Cehia, la Liberec, in 2011 a participat la 4 intreceri. La 10 km clasic a fost pe 54. La 1200 metri sprint a fost pe 79. La 7,5 km liber a incheiat pe 58. La stafeta mixta 4×5 km a terminat pe 18.

George a luat startul si la cursele de alergare montana. Sportivul nascut in Moieciu de Jos a alergat 3.28.40 la Ecomaraton, record al cursei din 2015.

George Buta ramane cu imaginea bunicului sau care facea drumul Fundata – Șirnea pe schiuri.

Pe AIMX aflați aici mai multe vești din sporturile de iarnă!

Autor Ovidiu Pețenghea