Evoluția românilor la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Halifax

14
Evoluția românilor la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Halifax
sursa COSR

Evoluția românilor la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe, în Canada. Cătălin Chirilă a reuşit să se califice direct în finala probei de canoe simplu pe distanța de 500 de metri. Ceilalţi sportivi români care au intrat miercuri în concurs au avansat in corpore in faza semifinalelor.

Evoluția românilor la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe. Echipa României participă cu şase sportivi.

Antrenorul principal Florin Popescu supervizează evoluția românilor la Mondialele de la Halifax. Ei au ca obiectiv o clasare pe locurile 4-6 şi una pe locurile 6-9.

Cătălin Chirilă a reușit a doua calificare direct în finala Campionatelor Mondiale de Canoe Sprint din Halifax, Canada.Cătălin a trecut primul linia de sosire la C1-1000 metri depășindu-l pe campionul olimpic de la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, brazilianul Isaquias Santos. Finala e programată pe 7 august. Cătălin colaborează cu antrenorii Florin Popescu și Petre Kondrat!

Cătălin s-a antrenat pe apa lacului Banook. Antrenorul Florin Popescu are amintiri plăcute legate de baza de competiție, în 1997, la Mondiale, el a câștigat aur la C4 -1000 metri și argint la C4 -500 metri în echipaj cu Marcel Glăvan, Cosmin Pașca și Antonel Borsan. La ediția din 2009 a Mondialelor, tot pe apa lacului Banook, un alt echipaj de C4 -1000 metri a luat bronz, Silviu Simioncencu, Cătălin Costache, Iosif Chirilă și Andrei Cuculici. Conform Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Competiția se poate vedea live, aici!

În proba de kaiac dublu fete, echipajul Mălina Trifescu-Laura Pleşca s-a calificat în semifinale la 200 metri, după ce a ocupat locul cinci în seria de concurs.

Oleg Nuţă a evoluat la canoe simplu și cu al şaselea timp în seria sa a acces în semifinalele probei de 200 de metri.

Darius Zaharia a concurat la kaiac simplu și s-a clasat al treilea în seria sa şi a promovat în semifinalele probei de 500 metri. Zaharia a avansat şi în semifinalele probei de 1.000 de metri, după ce a fost al treilea în seria sa.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!

Autor Ovidiu Pețenghea