FIS Children Trophy aduce 100 de schiori din zece tari in Poiana Brasov

481
FIS Children Trophy aduce 100 de schiori din zece tari in Poiana Brasov

FIS Children Trophy este o competitie organizata la Poiana Brasov  pentru al doilea an consecutiv. Au confirmat prezenta sportivi din Austria, Grecia, Franta, Ungaria, Brazilia, Liban, Bulgaria si Romania. Din Grecia vin 30 de sportivi si antrenori. 

FIS Children Trophy este organizata in perioada 19-20 februarie. Intrecerea este dedicata schiorilor la categoriile de varsta sub 14 ani si sub 16 ani.

FIS Children Trophy a avut la start anul trecut aproape  100 de schiori din zece tari. Au fost concurenti din Austria, Argentina, Brazilia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Serbia, Turcia, Ungaria si Romania. Evenimentul a fost laudat de Milan Božić!

„Sunt convins ca aici, in Poiana Brasov, dupa aceasta competitie reusita, vor participa mult mai multe echipe din diverse tari in urmatorii ani”- delegatul oficial FIS si secretar general al Federatiei Sarbe de Schi, Milan Božić. Aceleasi aprecieri au venit si din partea capitanului echipei Austriei, Peter Meliessnig.

Partia de competitie este Subteleferic, iar ora de incepere a intrecerilor de Slalom si Slalom Urias este 9:30 in zilele de 19 si 20 februarie. Partia desemnata de Comitetul de Organizare pentru antrenamente si incalzire este partia Ruia.

Acest eveniemnt este extrem de importanat pentru judetul Brasov, in contextul in care pozitioneaza Poiana pe harta competitionala mondiala la disciplina Schi Alpin.

Ambasadorii competitiei FIS Children Trophy sunt Ioan Valeriu Achiriloaie si Ioan Gabriel Nan. Achiriloaie a incheiat in 1:27.00 coborarea la Campionatele Mondiale de Schia Apin, in Suedia! La Are au fost rafale de vant si vizibilitate redusa. Norvegianul Kjetil Jansurd a cucerit medalia de aur. Jansrud a terminat cu timpul de 1min19sec98/100. 

„Editia de anul trecut a FIS Children Trophy a fost de mare succes. Evenimentul a dovedit ca partiile din Poiana sunt la cele mai inalte standarde.”– Ioan Valeriu Achiriloaie.

FIS Children Trophy a fost finantata de catre sponsorii din sectorul privat si va continua sa fie organizat in Romania pana in anul 2022, fiind inscris inca trei ani in calendarul Federatiei Internationale de Schi (FIS).

Sursa: Bianca Dobrescu

Autor: Ovidiu Pețenghea