Florentina Iofcea, marturii de la Arctic Ultra: „Mi-am pierdut vederea.Vedeam doar alb”

0
1466
   Florentina Iofcea a fost prima romanca din istorie prezenta la startul ultramaratonului Arctic Ultra 6633. A reusit sa parcurga doar 80 de kilometri din cursa care isi aniverseaza a zecea editie in 2018. Recunoaste in exclusivitate pentru aimx.ro ca nu a fost pregatita si dezvaluie infernul prin care a trecut. 

Florentina Iofcea, marturii de la Arctic Ultra 6633:”Am avut degeraturi in ochi din cauza frigului.”

„Este un caracter extraordinar! Rar inalnesti un asemenea om” spunea Levente Polgar despre Florentina dupa discutiile de la telefon si intalnirea din Canada. Romanca are o poveste de viata tulburaoare. Pentru ea Arctic Ultra 6633 a fost cel mai dur concurs la care a participat. A ales sa povesteasca pentru aimx.ro exprerienta sa. Florentina Iofcea a cazut victima frigului, dar mai ales a vantului teribil. Urmarile au fost dramatice.

„A trebuit sa ma retrag dupa 80 de kilometri din cauza ca mi-am pierdut vederea. Am avut degeraturi in ochi din cauza frigului. N-am putut sa mai vad nimic. Totul era o ceata alba”– Florentina Iofcea pentru aimx.ro

„A nimerit in mijlocul acelei furtuni teribile. Mai multi concurenti au fost surprinsi. I-a fost afectata vederea” a precizat si Avram Iancu. Nu doar cu vederea a avut probleme Florentina:Unghiile mi-au cazut toate iarasi. Am multe basici pe talpi si dureri. Imi pare rau ca nu am reusit sa termin…Este o cursa foarte grea cu primii 100 de kilometri numai la deal. Nu am fost pregatita” a mai tinut sa precizeze Florentina.
  Vom reveni cu amanunte despre starea de sanatate a Florentinei Iofcea si despre recuperarea in urma degeraturilor la ochi. Aceasta a plecat deja spre Toronto, oras in apropierea caruia este stabilita.

VIDEO CU FLORENTINA IOFCEA LA ARCTIC ULTRA 6633