Dinamo termina sezonul la juniori si la cadeti cu rezultate excelente in schi alpinism

650
Dinamo termina sezonul la juniori si la cadeti cu rezultate excelente in schi alpinism

Skimo Dinamo termina seria Alpen Cup dupa evolutii foarte bune in Austria, Germania si Italia. La cadeti a fost bifat locul al treilea, pentru Constantin Surdu. Locul doi a fost obtinut de Jinga George in urma austriacului care s-a impus dupa cele trei etape. La juniori intrecerea a fost adjudecata de George Coltea.

„Pana inainte de campionatul european am avut o prestatie buna. Sunt multumit de rezultate. Inainte de europene m-a prins o raceala destul de puternica si de atunci nu imi mai pot reveni. Dar in principal a fost un sezon reusit.”-George  Coltea

 Skimo Team Dinamo termina cu medalie europeana sezonul. George Jinga a cucerit  in acest an medalia de argint pentru Romania la Campionatul European de Schi Alpinism, la cadeti. 

„Consider ca am avut in sezon reusit, dar acum pe final ma urmareste o raceala puternica si nu am putut castiga cupa Alpilor. M-am clasat pe locul 2 la general deoarece nu am putut lua startul la proba de individual.”-George Jinga

„Pentru mine Alpencup nu s-a terminat cum imi doream din cauza unei raceli, dar la final m-am clasat pe locul 3. In acest sezon a fost destul de greu dar l-am terminat cu bine.” -Constantin Surdu

Skimo Team Dinamo termina Alpen Cup cu un rezultat bun si la seniori.

Rares Manea a fost pe locul 5 dupa trei etape. Campionul national a terminat pe locul 11 la vertical si la individual in Austria la Bischofshofen. Rares a fost pe locul 6 la sprint,  locul 21 la vertical in Germania si locul 18 la individual si pe locul 5 la vertical la Martello, in Italia.

„Alpen Cup s-a incheiat cu succesul lui Coltea in clasamentul general, la juniori. Este un sezon foarte bun cu intreceri la Europene si la Nationale. Avem sase medalii la campionatul national. Avem medalie de vicecampion european si  locul 6 la Campionatele Europene de Sprint prin Constantin Surdu. Avem victorie in Alpen Cup prin Coltea si am obtinut locul 5 la seniori. Sunt rezultate foarte bune care nu au mai fost obtinute de o echipa din Romania (nu vorbim de echipa nationala fiindca este alt context). Copiii au avut 15 curse programate in interval de 3 luni. Au raspuns foarte bine!  Urmeaza Pierra Menta ultima competitie internationala pentru echipa Dinamo Skimo Team si voi reprezenta clubul. Copiii si-au incheiat evolutia!” -Rares Manea sportiv si antrenor Dinamo Skimo Team.

Dupa Pierra Menta Rares va face  pauza doua, trei saptamani si va incepe pregatirile pentru stagiunea urmatoare.

„Facem un proiect ca sa participam la Campionatul Mondial. Incercam si evolutia la etapele de Cupa Mondiala si din nou la competitii internationale ca in acest an in Austria, Germania si Italia. Obiectivul este participarea la Jocurile Olimpice de tineret din 2020 de la Lausanne.”

Dinamo termina sezonul la juniori si la cadeti cu rezultate excelente in schi alpinism

Autor: Ovidiu Pețenghea