sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăCAMPIONIRezultate pentru Romania la Cupa Europei in Portugalia! Cel mai bun atlet...

Rezultate pentru Romania la Cupa Europei in Portugalia! Cel mai bun atlet a fost Alexandru Mihaita Novac

Rezultate pentru Romania obtinute de sportivi la Cupa Europei de aruncari lungi. La Leiria, in Portugalia a castigat Alexandru Mihaita Novac, la sulita, la sub 23 de ani. In aceeasi proba dar la seniori, George Catalin Zaharia a terminat pe 4. Alin Alexandru Firfirica a reusit la disc, cel mai bun rezultat personal din acest sezon.

„A fost o competitie frumoasa ca si numar de concurenti , cu un total de 25 de aruncatori din toata Europa.”

Rezultate pentru Romania realizate de Alin Firfirica la disc in  primul an la seniori. 

Firfirica a intalnit tandemul suedez Stahl-Pettersson care s-a intrecut pentru victorie.

Cu 66.81m.Stahl a castigat. Conationalul Petrersson a aruncat 65.81 si a facut cel mai bun rezultat din cariera. Germanul Cristoph Harting a ratat podiumul fiindca l-a intrecut maghiarul  Janos Huszák.

Rezultate pentru Romania la Cupa Europei in Portugalia! Cel mai bun atlet a fost Alexandru Mihaita Novac
Alin Firfirica

„Am concurat contra campionului olimpic, neamtul Christofer Harting si contra vice campionului mondial, Daniel Stahl. Au fost multi alti aruncatori de top care aveau in mana oricand 65m. Din pacate vremea nu a tinut cu organizatorii si nici cu noi. Dupa ce s-a terminat incalzirea cand sa incepem concursul a venit o ploaie. A fost foarte puternica cu un vant pe masura si s-a dat totul peste cap. Daca Harting, campionul olimpic nu a reusit sa se mobilizeze si a aruncat doar 62.88 , consider ca rezultatul meu de 61.27 este mai mult decat onorabil in conditile date. As putea spune ca a fost un campionat olimpic. Singurul aruncator care a lipsit a fost campionul mondial Andrius Gudzius in rest au fost toti . Sunt multumit de clasarea mea pe locul 8 din 25 fiind primul meu an la seniori. Mai este mult de munca sunt constient, dar dorinta pe care o am pentru performanta este foarte mare . Singurul lucru pe care trebuie sa il mai am este , rabdarea.”- Alin Firfirica

Rezultate pentru Romania de referinta la sulita din partea delegatiei Romaniei la Cupa Europei de aruncari lungi, in  Leiria.

Alexandru Novac a aruncat 80.73m.si a facut cel mai bun rezultat al sau in sezon la U23. pentru victorie in fata maghiarului Rivasz‐Tóth, Norbert (80.26m SB).

Autor: Ovidiu Pețenghea

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE