Florin Asmarandei este campion de 9 ani la aruncarea greutatii in cadrul MAI

0
982
Florin Asmarandei este campion de 9 ani la aruncarea greutatii in cadrul MAI

Florin Asmarandei este de 9 ani campion. A absolvit Scoala Militara in 2010 an in care ca reprezentant ISU Neamt si-a inceput seria neintrerupta de succese la aruncarea greutatii. A participat la Mondialele pompierilor si politistilor in 2011, 2013, 2015 si 2017 si anul acesta va merge si in China la turneul final! Florin s-a nascut in anul revolutionar ( 9 septembrie 1989)!

Florin Asmarandei este neinvins de 9 ani la aruncarea greutatii la Campionatul National MAI!

”Marele meu avantaj este ca practic si ca sportiv, de performanta aruncarea ciocanului. Sunt antrenat de Mihaela Melinte la CSM Bacau. Este al 17-lea an ca sportiv pentru mine. Urmeaza in august Jocurile Mondiale din China. O sa fie a 5-a editie la care particip consecutiv. In 2011 la New York am reusit sa castig la aruncarea ciocanului!”-Florin Asmarandei

In 2011 Florin a obtinut si medalia de bronz la aruncarea greutatii la Mondialele din SUA. In 2013 la Belfast, Florin si-a aparat titlul mondial castigat la ciocan, a castigat argintul la aruncarea greutatii si la disc. In 2015 a fost singura editie la care a castigat „doar” o medalie, argint la aruncarea ciocanului. In 2017 Florin a concurat la Los Angeles unde a castigat la aruncarea ciocanului si a obtinut bronz la aruncarea greutatii. Anul trecut Florin a participat in premiera la Jocurile Europene ale pompierilor si politistilor. A castigat medaliile de aur  la toate probele de aruncari: ciocan, disc, sulita si greutate. La aruncarea ciocanului a castigat si la Open nu doar la categoria de varsta. Prima categorie la care participa e pana in 30 de ani.

”Saptamana viitoare voi participa in Poiana Brasov. Este un Grand Prix de aruncari. Particip la aruncarea ciocanului. Am obiectiv o aruncare peste 60 de metri. Apoi ma pregatesc de Nationalele Romaniei de seniori.”-Florin Asmarandei

Florin Asmarandei a inceput atletismul in 2002  la Club Atletic Roman. A fost antrenat de Carmen Iederan. A concurat pana in 2008 dupa care a mers la Scoala Militara doi ani(2008-2010). Nu a participat un sezon la competitii, in 2009.

Din 2014 a fost legitimat la CSM  Bacau si este antrenat de Mihaela Melinte.

AIMX va prezinta rezultatul obtinut de Florin Asmarandei in articolul de aici la Cupa Romaniei !

Pe AIMX.RO puteti citi AICI despre romanul care de la 106 kilograme in trecut a ajuns in prezent sa lege la concurs  106 kilometri!

Autor: Ovidiu Pețenghea